Vogelbescherming Nederland


Nieuws maart 2010

Kat en Mees: vogels beschermen met je iPhone
Donderdag 18 maart 2010

Vogelbescherming Nederland lanceert eerste fondswervende app in Nederland Bezitters van een iPhone kunnen vanaf 18 maart vogels beschermen door een game te downloaden op hun mobiele telefoon. Met de aankoop van het spelletje Kat en Mees steunen zij het werk van Vogelbescherming Nederland. Het spel, gemaakt door Wuzzon Company, kost 2,99 euro en is de eerste fondswervende "app" op de Nederlandse markt.

Kat en Mees is een nieuw spelletje waarin je door te fluiten moet proberen de koolmees in zijn nestkast te krijgen. De kat moet worden afgeleid door hem regelmatig voer te geven - om te voorkomen dat hij de koolmees oppeuzelt. Vogelbescherming gaat met de opbrengst lespakketten voor scholen maken, om kinderen vertrouwd te maken met vogels en natuur.

Vogelbescherming is geen onbekende op de iPhone. Eerder deze maand werd met succes de website www.beleefdelente.nl voor de iPhone uitgebracht. Daarmee kunnen mensen nu ook mobiel naar de immens populaire webcams van Beleef de Lente kijken. "Duizenden mensen kijken nu al onderweg even in bij oehoe, ooievaar en koolmees om te zien hoe het met het broeden gaat. Je hoeft echt geen expert te zijn om vogels te kunnen kijken", aldus Joost Hartog van Vogelbescherming.

Louise Verschuren, medeoprichtster Wuzzon Company: "Met inmiddels bijna 300.000 iPhone gebruikers in Nederland is de Kat en Mees app voor Vogelbescherming een leuke en innovatieve manier om fondsen te werven."

Kat en Mees is vanaf 18 maart te downloaden via www.vogelbescherming.nl/iphone