Gemeente Steenbergen

Algemeen directeur/gemeentesecretaris Rudie Heintjes verlaat gemeente Steenbergen

Algemeen directeur/gemeentesecretaris Rudie Heintjes verlaat formeel op 15 mei 2010 de gemeente Steenbergen om per die een nieuwe functie te aanvaarden als manager HRM bij de Stichting Zuidwester, een netwerkorganisatie in de regio Zuid-Holland Zuid, Zeeland en West-Brabant.

Op 1 februari 2007 is Rudie Heintjes begonnen bij de gemeente Steenbergen. Daarvoor was hij vier jaar werkzaam als gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Goedereede. De algemeen directeur gaat zich bij de Zuidwester bezighouden met het strategisch HRM beleid. De Zuidwester met zo'n 1800 medewerkers richt zich op het vergroten van het persoonlijk welzijn van mensen met geestelijke beperkingen en op jongeren met sociale- en gedragsproblemen.

De gemeente Steenbergen kijkt terug op een plezierige en intensieve periode van drie jaar, waarbij Heintjes de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen om de gemeentelijke organisatie opnieuw in te richten. Hij was de grote animator achter het nieuwe dienstverleningsconcept dat voldoet aan de eisen en verwachtingen anno 2010. Als algemeen directeur heeft hij veel veranderingen doorgevoerd, die hebben geleid tot een meer professionele, klantgerichte en klantvriendelijke organisatie. Dit tot tevredenheid van de ambtelijke en bestuurlijke organisatie.

Door zijn besluit om een andere baan te aanvaarden komt er volgens het college van b en w een einde aan een prima en zeer waardevolle relatie met Rudie Heintjes. Het college vindt het vertrek jammer voor de organisatie en de gemeente, maar begrijpt dat de algemeen directeur op het juiste moment keuzes maakt in zijn carrière.