Gemeente Steenbergen

Burgemeester en wethouders actief bij de Boomplantdag en Opschoondag

Burgemeester Jan Hoogendoorn en de wethouders Ger de Neve en Wilma Baartmans zijn donderdag 18 maart 2010 actief aanwezig bij de activiteiten rondom de Nationale Boomfeestdag in de gemeente Steenbergen.
Zaterdag 20 maart 2010 werken de wethouders Ger de Neve en Wilma Baartmans mee aan de Nationale Opschoondag "Nederland doet".

Nationale Boomfeestdag
Het thema van de Boomfeestdag dit jaar is "Bomen maken onze buurt". In de gemeente Steenbergen worden bomen geplant in de kernen Kruisland en Steenbergen.
Ieder jaar doen 3 basisscholen mee te doen aan de viering van de Boomfeestdag. De groepen 7 en/of 8 planten dan op locatie bomen en ontvangen een aandenken.

Wethouder Ger de Neve start met basisschool De Nieuwe Veste om 09.15 uur op de locatie Oostdam ter hoogte van David van Orliënstraat met 23 leerlingen. Om 10.15 uur start wethouder Wilma Baartmans met de Gummarusschool op locatie Esdoornstraat met 45 leerlingen. Burgemeester Jan Hoogendoorn sluit om 11.15 uur de dag af met basisschool De Zonneberg met 20 leerlingen op locatie Roosendaalseweg ter hoogte van nummer 55.
Aan de Oostdam planten de kinderen 10 bomen langs een gedeelte van de onlangs gerealiseerde herinrichting, bij de locatie Esdoornstraat komen 14 nieuwe bomen en aan de Roosendaalseweg 5 bomen.

De scholen hebben vandaag, 17 maart, een studiedag en daarom vindt de Boomfeestdag in de gemeente Steenbergen een dag later plaats.

Nationale Opschoondag
Voor de Nationale Opschoondag "Nederland Doet" is veel belangstelling. Veel organisaties met ruim zeshonderd volwassenen en kinderen hebben zich ingeschreven. Over de gehele gemeente vinden opschoonwerkzaamheden plaats. De gemeente Steenbergen stelt benodigd materiaal beschikbaar.

Zaterdag 20 maart starten de wethouders Ger de Neve en Wilma Baartmans officieel de opschoonactiviteiten. Om 09.00 uur begint wethouder De Neve bij de Wildbeheereenheid in De Heen. Het startpunt is bij café 't Goeleven. Op hetzelfde tijdstip start wethouder Baartmans de activiteiten met de Scouting bij het Scountinggebouw in Steenbergen. Verdeeld over de gehele vinden de opschoonwerkzaamheden plaats tussen 09.00 uur en 15.00 uur.