UMC St Radboud


UMC St Radboud profileert zich tijdens Health Valley Event 18-03-2010
Health Valley Event

Bijna achthonderd deelnemers creëerden woensdag 17 maart een geslaagd Health Valley Event in `De Vereeniging' in Nijmegen. De grote belangstelling bevestigt de vitaliteit en toenemende kracht van het Oost-Nederlandse netwerk voor innovaties in medische technologie en translationele geneeskunde. "Vraag en aanbod van kennis in de gezondheidszorg bij elkaar te brengen, om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen en op de markt te brengen", zo vat Health Valley-voorzitter Jos Werner de missie van het netwerk samen. Het UMC St Radboud speelt als grote kennisinstelling een centrale rol binnen Health Valley.

Inmiddels zijn 150 bedrijven en organisaties lid van het netwerk. Onder de vleugels van Health Valley staan nu negentig projecten in de steigers en hebben al dertig projecten concreet resultaat opgeleverd. Zoals BrainGain, waarin het UMC St Radboud, de Universteit Twente en een reeks bedrijven samenwerken in detectie en beïnvloeding van de hersenactiviteit, en de toepassing daarvan.

Voor een volle zaal presenteerde Werner de strategie van Health Valley voor de komende jaren. In de toekomst wordt gefocussed op één hoofdpiek. Die bestaat uit moleculaire diagnostiek, medische `devices' en translationale geneeskunde (geneesmiddelenontwikkeling). "Hiermee wordt een piek van hoog niveau gecreëerd, waar niemand omheen kan", aldus Hendrik-Jan Vos, directeur Valorisatie van het UMC St Radboud. Behalve de hoofdpiek zijn er nog twee kleinere: robotics en zorg op afstand.

Met de definitie van een Piek van nationale allure én de overweldigende belangstelling voor het event, heeft het UMC St Radboud als één van de kernspelers van Health Valley een duidelijk visitekaartje afgegeven