Openbaar Ministerie

Nieuwe aanhoudingen na woningoverval Delft

18 maart 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

Twee mannen van 20 en 22 jaar uit Delft zijn op maandag 15 maart aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval in Delft. Beide verdachten zijn vandaag voor de rechter-commissaris gebracht en hun voorlopige hechtenis is met 14 dagen verlengd.

Een 21-jarige man uit Delft zat al vast op verdenking van betrokkenheid bij de woningoverval. Hij werd op vrijdag 5 maart aangehouden en moest vandaag voor de raadkamer verschijnen. De raadkamer besloot dat de man de komende 30 dagen nog vast blijft zitten. Alle drie de verdachten zitten in beperkingen.

Woningoverval

Op donderdag 28 januari rond 23.30 uur drongen drie mannen met bivakmutsen op het huis van een 73-jarige man binnen. Het slachtoffer werd door zijn belagers overvallen toen hij zijn woning aan het Mouterpad wilde binnengaan. De verdachten bedreigden hem met een vuurwapen en dwongen de man zo om hen binnen te laten. Het slachtoffer kreeg een klap met het wapen en werd vastgebonden. De mannen doorzochten daarna het hele huis. Ze zijn ongeveer een half uur binnen geweest en gingen er vandoor met de pinpassen van de Delftenaar. Toen de overvallers weg waren, kon de man een familielid alarmeren, die op zijn beurt de politie belde. De GGD vervoerde het 73-slachtoffer naar het ziekenhuis.