Gemeente Helmond


Opplusregeling wordt voortgezet

Het college van b&w heeft 50.000,-- beschikbaar gesteld voor het voortzetten van de z.g Opplusregeling.

Opplussen is het aanbrengen van eenvoudige bouwkundige voorzieningen, die ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Voorbeelden zijn: een verhoogde toiletpot, douchezitje, wandbeugels in het toilet en douche en een tweede trapleuning. Door deze aanpassingen kunnen de alledaagse activiteiten wat gemakkelijker worden uitgevoerd.

Doelgroep
Deze subsidieregeling is bestemd voor zowel particulieren als woningcorporaties.De regeling is in het leven geroepen voor mensen van 55 jaar en ouder. Als eenvoudige voorzieningen niet toereikend zijn vanwege lichamelijke beperkingen en er andere aanpassingen nodig zijn, kan een beroep worden gedaan op voorzieningen op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Voorwaarden
Voor huiseigenaren geldt dat indien zij zelf tenminste 800,- besteden aan de aanpassingen, de gemeente Helmond 400,- subsidie verstrekt. Voor huurders van een woning van een woningcorporatie geldt dat ze eerst contact moeten opnemen met de woningcorporatie. Niet elke woningcorporatie doet mee aan deze regeling. Bovendien wordt de opplusregeling per corporatie verschillend uitgevoerd. Belangrijke voorwaarde is ook dat de subsidie van te voren schriftelijk moet worden aangevraagd bij de gemeente.

Aanvragen

* Huurders bij hun woningcorporatie.

* Huiseigenaren bij de gemeente: Afdeling Bouwen en Wonen. Een aanvraagformulier kunt u downloaden via het digitaal loket of opvragen bij de afdeling Bouwen en Wonen.