Gemeente Alkmaar


Outdoorpark Hoornse Vaart weer geopend!

Alkmaar, 18 maart 2010

Sinds vorig weekend is het Outdoorpark op het terrein van sport- en zwembadcomplex Hoornse Vaart weer geopend. Het spectaculaire park aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar is nu toegankelijk op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Stap voor stap worden de openingstijden uitgebreid en in de zomermaanden is het Outdoorpark zeven dagen per de week geopend. Sinds de opening kan iedereen weer terecht bij het Outdoorpark voor een adembenemend scala aan tokkelbanen, klimparcoursen en andere avontuurlijke activiteiten.

Grenzen verleggen
Het Outdoorpark is een initiatief van Gemeentelijk Sportbedrijf Alkmaar. "Het terrein van sport- en zwembadcomplex Hoornse Vaart is een ideale locatie voor outdoor evenementen", aldus projectleider Jeroen Wassenaar. "Wij zijn ontzettend blij met de realisatie van dit unieke klimpark. Het is een geweldig leuke buitenactiviteit voor jong en oud. Voor bedrijven en particulieren. Individueel of in een groep. Voor bedrijven is er ook een vergaderarrangement samengesteld."

Vier parcoursen
Op het terrein staat een toren van 20 meter hoog. Van hieruit kunnen vier klimparcoursen worden afgelegd op verschillende niveaus. Hier is de keuze uit 1 meter hoogte, 6 meter, 11 meter en 16 meter hoogte. Bezoekers klimmen, met hindernissen, via touwen en palen. Het is mogelijk om op het eerste niveau te beginnen en daarna een steeds grotere en hogere uitdaging aan te gaan.

Skydive
Ook erg spectaculair is de vrije val die vanuit de toren gemaakt kan worden. Een sprong vanaf 16 meter hoogte. Natuurlijk wordt de veiligheid maximaal gewaarborgd in het Outdoorpark. Naast het verplicht dragen van een helm en een klimgordel zorgt een beveiligingssysteem ervoor dat deelnemers tijdens het hele traject gezekerd zijn en men zich zelf onderweg niet los kan koppelen. Een veilig gevoel, zowel voor de outdoorsporters als de aanwezige kliminstructeurs.

Kaarten
Kaarten voor het Outdoorpark zijn te koop bij de kassa van sportcomplex Hoornse Vaart (zwembad). Ook bedrijven, verenigingen en families kunnen in groepsverband (buiten de reguliere openingstijden) terecht in het Outdoorpark. Voor bijvoorbeeld een teambuildingsactiviteit of een feest op maat.

Meer informatie: www.outdoorparkhoornsevaart.nl