Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 18 maart 2010

BNN houdt vast aan programmatische opzet van Lijst 0

BNN houdt vast aan programmatische opzet van Lijst 0, namelijk het dichten van de kloof tussen de jongeren in Nederland en politiek Den Haag. Om daarbij rekening te houden met het verbod dat eerder deze week door het Commissariaat voor de Media is aangekondigd om vanuit BNN een eigen partij op te richten, zal BNN een politieke talentenjacht organiseren onder jongeren, waarvan de winnaar als hoofdprijs de mogelijkheid krijgt om zelf een echte politieke partij op te richten. De winnaar zal zich moeten opmaken voor het daadwerkelijk voeren van campagne en het lidmaatschap van de Tweede Kamer.

Lijst 0 gaat deze zoektocht registreren en zal deze partij wekelijks volgen tot aan de verkiezingen van 9 juni. De partij zal zelf haar eigen naam, verkiezingsprogramma, manier van fondsenwerving en campagne-strategie moeten bepalen. Sophie en Filemon blijven de presentatoren van Lijst 0, maar hebben geen formele rol in deze nieuwe partij. Ook hiermee waarborgt BNN bestuurlijk niet betrokken te zijn bij deze partij, want die behoort onafhankelijk te zijn van de omroep.

BNN is blij dat met deze unieke opzet de Haagse politiek van binnenuit kan worden belicht met als doel de politiek voor jongeren aantrekkelijker te maken. Kandidaten voor deze lijst kunnen zich opgeven via de website, Lijst0.BNN.nl. En wie weet zit jij vanaf 9 juni in de Tweede Kamer met je eigen partij!