GAIA

#GAIA feed


___________________

Restauranthouders: doe mee met de boycot van Canadese visserijproducten!

Jaarlijks worden honderdduizenden babyzeehonden van slechts een paar weken oud doodgeknuppeld. Velen onder hen worden levend gevild. De vissers worden voor hun jacht gesubsidieerd door de Canadese overheid.

Wereldwijd hebben meer dan 5500 restaurants en supermarkten besloten om geen Canadese vis, zeevruchten en schaaldieren meer te kopen, zolang de commerciële jacht op zeehonden voortduurt. Ze nemen daarmee deel aan de "Protect Seals"-boycot.

In België hebben zich al 38 restaurants aangesloten bij de campagne, waarbij ze hebben gekozen voor een gedeeltelijke of volledige boycot van Canadese zeeproducten. Enkele van die restaurants zijn La Truffe Noire, Bon Bon, la Brasserie La Paix 1892, Barbizon, Comme Chez Soi, Bruneau en L'Eau de Lo.

Een onderzoek uit 2006 heeft uitgewezen dat bijna 80% van de Belgen de zeehondenjacht onaanvaardbaar vindt. De "Protect Seals"-boycot biedt u de mogelijkheid om uw ethisch engagement voor de bescherming van zeehonden te tonen.

Op 15 maart 2010, ter gelegenheid van de internationale dag tegen de jacht op zeehonden, zette GAIA de deelnemende restaurants in de bloemetjes via een persbericht .

Waarom uw deelname telt

De Canadese overheid heeft verklaard dat ze een einde zal maken aan de zeehondenjacht, als de vissers die vraag ondersteunen. De vissers halen slechts 5% van hun inkomsten uit de zeehondenjacht. De economische belangen van de visvangst zijn dus aanzienlijk groter. Daarom kan een boycot van de visserijproducten de vissers daadwerkelijk overhalen om de slachting van zeehonden te stoppen.

U kan via deze campagne de Canadese visserij-industrie duidelijk laten verstaan dat u uw vis, zeevruchten en schaaldieren in andere landen gaat kopen zolang ze de zeehondenjacht niet definitief staakt. Als er momenteel geen enkel Canadees product op uw kaart staat, gelieve de verklaring dan alsnog te ondertekenen. Ook uw symbolisch engagement telt immers.

Het zou ons enorm plezier doen als we uw restaurant op onze lijst van zeehondenbeschermers mogen zetten en dat bekend mogen maken aan het grote publiek. Zou u de verklaring ondertekend naar ons willen terugsturen (per post of ingescand)? Dan sturen wij u een sticker op waarmee u, als u dat wilt, uw engagement kan tonen.

> Download hier het deelnemingsformulier.

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren via ines.venneman@gaia.be of om telefonisch contact met ons op te nemen via het nummer 02/245 29 50.

Printvriendelijke versie Printvriendelijke versie

GAIA komt op voor dierenrechten en voert geweldloos actie tegen georganiseerde dierenmishandeling