Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: Keihard ingrijpen in Veenendaal
donderdag 18 maart 2010

Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de minister voor WWI over de door Marokkaanse straatterroristen veroorzaakte geweldsgolf in Veenendaal:
*


1.)
Hoe is het mogelijk dat Marokkaans tuig Veenendaal dagenlang op stelten kan zetten met de meest gruwelijke mishandelingen, berovingen en vernederingen?


2.)
Deelt u de mening dat deze zoveelste hotspot van Marokkanengeweld aantoont dat onmiddellijk ingegrepen moet worden?


3.)
Zo ja, deelt u de mening dat dit moet gebeuren met een zero- tolerance aanpak, waarbij het tuig snel wordt opgespoord, snel van straat wordt gehaald en veel zwaarder wordt gestraft?


4.)
Deelt u voorts de mening dat ook deze geweldsgolf aantoont dat het noodzakelijk is om bij criminelen met een dubbele nationaliteit het Nederlanderschap in te trekken en tot uitzetting over te gaan?


5.)
Waarom praat de gemeente met het plaatselijke moskeebestuur? Houdt dit verband met de eventuele omstandigheid dat een imam op meer respect kan rekenen bij Marokkaanse criminelen dan de politie?


6.)
Hoe beoordeelt u het dat de burgemeester van Veenendaal de bevolking oproept om bepaalde plaatsen te vermijden? ** Deelt u de mening dat dit onacceptabele capitulatie voor straatterroristen is? bent u bereid de burgemeester hierop aan te spreken? Zo neen, waarom niet?


* Klik hier om het bericht op Telegraaf.nl te lezen
** Klik hier om het bericht op Veenendaalsekrant.nl te lezen