Fortis Bank

Published: 17:35 CET 18-03-2010 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

De Raad van Bestuur van Fortis stelt de benoeming voor van twee nieuwe onafhankelijke niet-uitvoerende bestuurders

De Raad van Bestuur zal aan de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van 28 en 29 april de benoeming van Bridget F. McIntyre en Belén Romana tot onafhankelijke niet-uitvoerende bestuurders voorstellen voor een periode van drie jaar tot de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van 2013.

Deze benoemingen zijn onder voorbehoud van de goedkeuring van de Belgische Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA).

Jozef De Mey, Voorzitter: "Ik ben verheugd om aan onze aandeelhouders de keuze voor Bridget F. McIntyre en Belén Romana als nieuwe leden van de Raad van Bestuur voor te stellen. Op het ogenblik dat we de nieuwe Raad van Bestuur van Fortis samenstelden, hebben we benadrukt dat we met de tijd zouden nadenken over hoe we de raad kunnen versterken met bijkomende bekwaamheden en talent. Met deze voorgestelde benoemingen kunnen we dit waarmaken en een nieuwe dimensie, ervaring en talent toevoegen aan de raad. Fortis zal hier in de toekomst de vruchten van plukken. Beide kandidaten kunnen uitzonderlijke buitenlandse expertise voorleggen en hebben een indrukwekkend operationeel palmares in verzekeringen en financiën. Met hun benoeming, als de aandeelhouders dit goedkeuren, wordt een veelzijdige Raad van Bestuur gecreëerd wat van essentieel belang is voor de toekomstige ontwikkeling van onze onderneming."

Bijlage: kort CV van de voorgestelde kandidaten

Fortis is een internationale verzekeringsmaatschappij die op ruim 180 jaar vakkennis en ervaring kan terugblikken. Als één van de 20 grootste Europese verzekeraars, heeft Fortis ervoor gekozen om zich toe te spitsen op Europa en Azië, twee regio's die samen het grootste aandeel in de wereldwijde verzekeringsmarkt opeisen. In België is de maatschappij via AG Insurance de onbetwistbare marktleider voor zowel individuele levensverzekeringen als Employee Benefits, en ook één van de topspelers in Niet-Leven. Internationaal gezien is Fortis nadrukkelijk aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, als tweede grootste verzekeraar voor privé voertuigen. De maatschappij heeft verder dochterondernemingen in Frankrijk, Duitsland, Turkije, Oekraïne en Hong Kong. Daarnaast onderscheidt Fortis zich door de ontwikkeling van partnerships met belangrijke distributeurs in Luxemburg, Italië, Portugal, China, Maleisië, India en Thailand. Fortis telt meer dan 10.000 werknemers en int jaarlijks ongeveer 15 miljard euro verzekeringspremies.

De activa van Fortis omvatten een deelname van 75% in AG Insurance, 100% van Fortis Insurance International, een belang van 45% in Royal Park Investments en financiële activa en passiva van verschillende andere financieringsvehikels.