Keyware


Keyware gaat internationaal

Technologiebedrijf doet intrede in Nederland

Brussel, België¨ 18 maart 2010 Het technologiebedrijf Keyware (NYSE/EURONEXT Brussel: KEYW), aanbieder van elektronische betaal- en getrouwheidssystemen en daaraan verwant transactiebeheer, stuurt vanaf dit jaar ook salesteams op pad bij onze noorderburen.

Keyware deed zijn intrede op de Nederlandse markt via de horecabeurs van Maastricht eind januari 2010. Niet toevallig, want de horeca is een belangrijke doelgroep van Keyware. CEO Stéphane Vandervelde: In Vlaanderen doen we het de jongste tijd uitstekend, dus waarom geen kijkje nemen over de grens, in Zuid-Limburg, Zuid-Brabant en Zeeland? Dat ligt tenslotte vlakbij de regio waar we nu het meest succes boeken, dus niet meer dan een logische stap.

Paysquare

Een belangrijk sluitstuk in dit verhaal is de Nederlandse autorisatiepartner Paysquare, waarmee Keyware in 2009 een overeenkomst sloot. Daardoor kan Keyware via zijn eigen betaalplatform zowel op de eigen als op terminals van derden betaalautorisaties aanbieden voor kredietkaarten (Visa, MasterCard) en debetkaarten (V Pay en Maestro).

Vandervelde: Die relatie hebben we verbreed om ook ons volledige terminalaanbod op de Nederlandse markt te introduceren (via analoge telefoonlijn, gprs en internet). We hebben ons groeiverhaal altijd geënt op 3 pijlers: uitbreiding van het terminalaanbod, uitbreiding van onze afzetmarkt en uitbreiding van onze betaalservice. De Nederlandse markt is 50% groter dan de Belgische, nog een pak potentieel dus.

Over Keyware

Keyware, gevestigd in Zaventem, is een beursgenoteerd technologiebedrijf dat oplossingen levert voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen en transactiebeheer. Sinds Keyware van start ging met het verhuren van betaalterminals ligt de focus van het bedrijf op het aanbieden van betaalterminals aan voornamelijk zelfstandige ondernemers, steden, gemeenten en politiediensten, en vrije beroepen; marktsegmenten die de laatste jaren een sterke groei in het aantal toestellen kende. Keyware heeft momenteel meer dan 10 000 actieve kanten in portefeuille, samen goed voor ongeveer 50 miljoen betaal- en getrouwheidstransacties per jaar. Het bedrijf telt 50 medewerkers.