Nieuwe samenwerking Today's en Baloise Vie

18/03/2010 18:08

Today's Beheer & Brokers

Today's voegt in samenwerking met Zwitsers-luxemburgse verzekeraar Baloise Vie een polis toe aan assortiment.

Ook in het Groothertogdom Luxemburg zijn de Nederlandse woekerpolisaffaire en de soms twijfelachtige financiële situatie van enkele Nederlandse verzekeraars in een recent verleden niet onopgemerkt gebleven. Een antwoord daarop kon dan ook niet uitblijven.

In samenwerking met de Nederlandse broker en vermogensbeheerder Today's gaat Baloise Vie Luxembourg S.A vanaf vandaag ook haar polissen met interne- en externe fondsen aanbieden op de Nederlandse markt. Polissen met een duidelijke en vooral transparante kostenstructuur. Baloise staat voor meer dan 140 jaar traditie, ervaring en knowhow op het gebied van verzekeringen en voorzorg. Een zeer groot voordeel van een polis via een Luxemburgse verzekeraar is dat bij faillissement de opgebouwde tegoeden van de polishouder altijd buiten het faillissement vallen, hetgeen bij Nederlandse verzekeraars juist niet het geval is. Het geld van de polishouders is hier dus echt veilig.

De combinatie van de lage kosten bij Baloise Vie Luxembourg S.A. en de beleggingsexpertise van Today's hebben geleid tot een beter en breder alternatief voor de bestaande beleggingspolissen op onze markt. Today's -vele malen achtereen door de pers uitgeroepen tot de goedkoopste internetbroker van Nederland- zal via haar netwerk van intermediairs de komende tijd beginnen aan de uitrol voor de Nederlandse consument. Bestaande (woeker-) polissen kunnen via dit netwerk worden afgekocht en herbelegd tegen lagere kosten. Zowel in Box 1 als Box 3 kan men gebruik maken van deze aanbieding. De op deze wijze tot stand gekomen samenwerking resulteert in een aanbieding waarbij de kosten minder dan de helft bedragen van de huidige Nederlandse verzekeraars. Daarnaast kan de consument met deze polis kiezen uit een zeer breed spectrum aan beleggingsmogelijkheden via Today's portefeuilles (Today's Defensief, Today's Neutraal en Today's Offensief) en zelfs via individueel vermogensbeheer.

Baloise Vie Luxembourg S.A. en Today's spreken de verwachting uit via deze aanbieding een groot marktaandeel in Nederland te kunnen veroveren in samenwerking met het intermediairnetwerk.