Politie Twente

Persbericht Politie Twente 18 maart

Weer gewapende overval op woning in Twente

Enschede

Donderdagmorgen 18 maart werden bewoners van een woning aan de Minkmaatstraat in Enschede in hun woning overvallen door een aantal indringers. Door kordaat optreden van de bewoners vluchtten de overvallers weer naar buiten.

Rond 05.25 uur donderdagmorgen werden de drie bewoners, echtpaar van 63 en 58 jaar en hun 24-jarige zoon, wakker van glasgerinkel. Plotseling stonden er meerdere mannen op de bovenverdieping van hun woning en werden ze bedreigd met een wapen. De 58-jarige bewoonster zag echter toch kans om via het slaapkamerraam om hulp te roepen.

Hierop verlieten de overvallers direct de woning en gezien werd dat ze over de Minkmaatstraat wegrenden in de richting van de Floraparkstraat. Waar ze daarna zijn gebleven is nog onduidelijk.

Deze overval wordt onderzocht door het Team Grootschalige Opsporing van de politie Twente. Zij willen graag in contact komen met mensen die mogelijk voor of na de overval iets is opgevallen op de Minkmaatstraat of omgeving. Wie heeft bijvoorbeeld de overvallers gezien, wellicht bij een auto. Getuigen worden dan ook verzocht contact op te nemen met het overval team, via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via de mail: ugo@twente.politie.nl