Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ORKATER
Amsterdam, januari 2010

DE MEISJES VAN MUSSOLINI
opkomst en ondergang van het Trio Lescano

Orkater gaat op 18 maart 2010 in de Stadsschouwburg Amsterdam in première met De Meisjes van Mussolini, een muziektheatervoorstelling geïnspireerd op het leven van de Nederlandse zusjes Leschan.

In 1935 reisden Sandra, Judith en Katrientje Leschan met hun moeder naar Turijn en veroverden Italië als het fameuze Trio Lescano. Zij scoorden hit na hit en speelden in diverse Italiaanse films. Zo werden zij ongewild de lievelingetjes van Mussolini. Toen aan het licht kwam dat ze Joods waren, was het in één klap afgelopen met hun weelderige sterrenbestaan.

een voorstelling van Beppe Costa, Bodil de la Parra, Lidwien Roothaan door Wimie Wilhelm, Bodil de la Parra, Eva van der Gucht, Elise Schaap, Beppe Costa, Reint van den Brink (gitaren), Dionys Breukers (toetsen en percussie), Christof May (saxofoon) regie Lidwien Roothaan muziek Beppe Costa arrangementen Beppe Costa, Reint van den Brink decor Tatyana van Walsum kostuums Dieuweke van Reij

Beppe Costa is al jaren vaste componist/maker bij Orkater en maakte o.a. Conijn van Olland en Bloedband. Hij creëert in De Meisjes van Mussolini, met een mix van bestaande close harmony en nieuwe composities, de sfeer van Italië in de jaren dertig. Voor theater- en televisieregisseur Lidwien Roothaan is De Meisjes van Mussolini haar eerste regie bij Orkater. Zij regisseerde o.a. bij Toneelgroep Amsterdam en de serie Baantjer. Bodil de La Parra schreef eerder voor Orkater de succesvolle voorstellingen Hagedissenhuid en Slangenvel en werkt al sinds 1998 samen met Wimie Wilhelm. Zij maakten samen met Margôt Ros geestige maar schrijnende voorstellingen waaronder hun meest recente succes Onder Vrouwen II. De bezetting van De Meisjes van Mussolini wordt gecompleteerd door de actrices Eva van der Gucht, o.a. bekend van de Net 5 serie Single en het jonge talent Elise Schaap die momenteel in Italië verblijft voor de opnames van de Italiaanse miniserie Le Ragazze dello Swing van Rai Uno over, oh toeval, het Trio Lescano.

landelijke tournee 11 maart t/m 1 juni 2010
première 18 maart 2010, aanvang 20.30 uur, Stadsschouwburg Amsterdam

Kijk voor meer informatie, speellijst en foto's op www.orkater.nl


Ingezonden persbericht