Ingezonden persbericht



---


-Persbericht-

Theatergroep Dox met Ticket to paradise in Podium Mozaïek Donderdag 18 maart

Egoïst of altruïst, individu of het grote geheel, activist of pacifist, dromer of realist? Of gewoon jezelf? Wat is jouw doel en welke prijs ben jij bereid daarvoor te betalen?

In de dansvoorstelling 'Ticket to Paradise' van DOX zoeken de dansers hun grenzen op. Hoe ver kun je gaan met het vernederen van een vriend? Wat is het omslagmoment waarop hij terugslaat? Wanneer is vechten niet langer speels, maar agressief? Is het leuk of pijnlijk om net zolang te flirten tot de ander in de war raakt? De choreografieën zijn een fysieke uitputtingsslag en de dansers lijken soms bijna een blessure op te lopen.

Ticket to Paradise gaat over het navolgen van idealen, het strijden en opgeven. Op zoek naar zingeving. Een beeldende collagevoorstelling, waarin dans, spel en beweging elkaar in dynamisch tempo afwisselen. Geïnspireerd op de oud-Perzische theatervorm Tazië, met als uitgangspunt religieuze figuren die door hun martelaarschap een voorbeeld worden van de ultieme strijd om een persoonlijk doel te bereiken.

DOX is ván en vóór jongeren. Talentontwikkeling en educatie van jongeren staan bij deze theatergroep hoog in het vaandel. Het resultaat is een moderne, intense en krachtige dansvoorstelling van een jonge, multiculturele cast. Zware thema's worden daarbij niet uit de weg gegaan.

Dans, spel en creatie: Els Alkemade, Collin van den Broek, Ryan Djojokarso, Vincent Morelle, Petra Pekolj, Wensley Piqué Concept, regie en choreografie: Sassan Saghar Yaghmai Regie: Marjan Barlage Spelcoaching: Merel van Gaalen, Victorine Plante

Waar: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Wanneer: Donderdag 18 maart, 20:00 uur.

Podium Mozaïek is een internationaal cultuurpodium in Amsterdam- West. Het programma biedt (wereld)muziek, theater, comedy, cabaret en dans uit binnen- en buitenland. Meer informatie over het programma van Podium Mozaïek kunt u vinden op www.podiummozaiek.nl