Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, AMSTERDAM 10 MAART 2010
t.a.v. www.opennieuwsbank.nl

'Pop-up club b9 jazz duikt weer op onder Amsterdamse brug'.

De opening vorige maand van b9 jazz in de bijzondere historische locatie onder de Torensluis was een doorslaand succes. Daarom is besloten de pop-up frequentie van b9 jazz, de meest unieke van jazzclub van Nederland, te verhogen.

Op donderdagavond 18 maart treedt het Olaf Zwetsloot Quartet aan met een wervelende eigentijdse mix van jazz en funk. Het optreden van de groep is het eerste van een serie frequent terugkerende live gigs in een setting die de sfeer oproept van een oude Parijse jazzclub. b9 jazz heeft de ambitie om op den duur ook grote namen te programmeren en kiest er voor hier langzaam naartoe te groeien.

Uitgaansblad NL 20 was zeer positief over b9 jazz: 'We kunnen er kort over zijn: deze plek is supergaaf. Vooruit, zo'n underground-spontaan-oppoppend-geheime club wordt gedomineerd door early adopters: interessanterige uit- en vormgevers, filmmakers en andere crea bea's met Woody Allenbrillen en coltruien.' b9 jazz wordt wederom een existentialistische soirée met live jazz, unieke filmbeelden, een fijne bar en elitair gezelschap bestaande uit bohemiens, arrivées, snobs, veelbelovende jonge kunstenaars en dandys uit de diepste krochten van de grachtengordel en omstreken.

Take it to the bridge!

de feiten:
b9 jazz
live jazz in brug9
donderdagavond 18 maart 2010, 21:00 - 01:00.
tickets: ¤ 7,50 (te koop aan de deur)
Singel, tegenover 161 (trappetje af).

locatie en organisatie:

- brug9 is de ruimte onder de Torensluis, de brede brug op het Singel in Amsterdam. De Torensluis is de oudste nog bestaande brug van Amsterdam. Bjorn ter Kuile en Lenneke Overeem exploiteren de ruimte en organiseren er debatten, documentaires, tentoonstellingen, jazz en meer.
- Olaf Zwetsloot is altsaxofonist, componist en organisator.
- Flashmobcinema: organiseert filmvertoningen op onverwachte locaties. www.flashmobcinema.nl

de Band

Olaf Zwetsloot - altsax
Thomas Winther Andersen - contrabas
Dirk Balthaus - fender rhodes
Victor de Boo - drums
Het Olaf Zwetsloot Quartet bestaat uit gelouterde muzikanten en speelt eigen composities, voornamelijk van Zwetsloot, waarin elementen van bebop, hardbop, hip hop en m-base funk te beluisteren zijn.



Ingezonden persbericht