Provincie Utrecht

Groot onderhoud N201

11-3-2010 -

In de periode van 18 maart tot 25 mei voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit op een gedeelte van de provinciale weg N201. Het betreft het gedeelte van de N201 tussen de kruising met de Rijksweg A2 en de kruising met de N523 (provinciegrens Noord-Holland). De werkzaamheden van de provincie Utrecht zijn afgestemd op de werkzaamheden van Rijkswaterstaat die bezig is met de verlegging en verbreding van de A2.

Werkzaamheden
Het oude asfalt wordt vervangen door twee nieuwe lagen asfalt en ook de detectielussen in het wegdek worden vervangen. Daarnaast worden alle geleiders vernieuwd, komt er bermverharding in de vorm van grasbetonstenen en wordt de wegverlichting vernieuwd en aangepast. Hierbij worden de stalen masten vervangen door `botsvriendelijke' masten en komen er dimbare armaturen. Zo kan de wegverlichting, behalve die op kruispunten, in de nachtelijke uren worden gedimd om energie te besparen en het milieu te ontlasten. Tijdens het groot onderhoud krijgt de weg ook een aangepaste, duurzaam veilige inrichting.

Afsluitingen
De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd:
- fase 1, vanaf 18 maart tot 17 april 2010: het gedeelte van de N201 tussen de kruising met de Singel in Vreeland en de kruising met de N523.

- fase 2, vanaf 18 april tot 23 april 2010: het gedeelte van de N201 tussen de kruising met de N402 en de kruising met de Singel in Vreeland.

- fase 3, vanaf 23 april tot 21 mei 2010: afsluiting van de N201 tussen de kruising met de A2 en de kruising met de N402. In deze fase pakt de gemeente Loenen de toeritten vanaf de Rijksstraatweg en de Binnenweg naar de N201 aan.

In al deze fasen wordt er gewerkt van zondag tot en met vrijdag elke dag tussen 20.00 uur 's avonds en 06:00 uur de volgende ochtend. De weg is op deze momenten afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Overdag en in het weekend kan het verkeer gewoon doorgang vinden, met uitzondering van fase 3; dan zal de weg gedurende twee weekenden afgesloten worden.

Overige hinder
Gedurende de gehele periode vinden er zowel overdag als in de nacht bestratingswerkzaamheden plaats naast de rijbaan. Hierbij wordt er ook gefreesd. Dit kan enige geluidsoverlast veroorzaken. Voor elke rijrichting blijft overdag één rijstrook gehandhaafd. Het verkeer zal hier beperkte hinder van ondervinden. De gehele weg wordt vanwege deze werkzaamheden voorzien van een snelheidsbeperking van 50 km/uur.

Bereikbaarheid en omleidingsroutes
Het doorgaande verkeer op de N201 tussen de kruising met de Rijksweg A2 en de kruising met de Gabriëlweg (N523) wordt gedurende de werkzaamheden met behulp van borden via de A2-A9-N236-N523 en/of de A2-N230 omgeleid. Daar waar nodig zijn verkeersregelaars aanwezig om één en ander in goede banen te leiden. (Brom-)fietsers kunnen gedurende de hele periode gewoon gebruik blijven maken van de fietspaden. Bij calamiteiten worden de hulpdiensten over de fietspaden geleid.

Omleidingen & bereikbaarheid in fase 1

- Het verkeer op de N201 tussen de kruising met de Singel in Vreeland en de kruising met de Gabriëlweg (N523) is gestremd en wordt omgeleid;

- Vreeland is vanaf de westzijde bereikbaar via het kruispunt N201- Singel;

- Vreeland is vanaf de oostzijde bereikbaar vanaf de Gabriëlweg (N523) en de Bergse weg. Vreeland is aan de oostzijde te verlaten via de Kleizuwe;

Geen werkzaamheden op feestdagen
Er wordt niet gewerkt op de volgende (feest)dagen: 2 april (goede vrijdag), 4 en 5 april (Pasen), 30 april (Koninginnedag), 5 mei (Bevrijdingsdag), 8 en 9 mei (Giro d'Italia), 13 en 14 mei (Hemelvaartsdag), 23 en 24 mei (Pinksteren).

Nadere informatie
Met vragen of voor nadere informatie over de werkzaamheden, de afsluiting en de omleiding kunt u contact opnemen met: T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provincie Utrecht) E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl