Ingezonden persbericht


DE BALIE PERSBERICHT
ElectroSmog
Internationaal festival voor duurzame immobiliteit 18-20 maart

Het ElectroSmog festival is een zoektocht naar een nieuwe levensstijl die niet langer overheerst wordt door snelheid en continue mobiliteit. Gaan alle nieuwe communicatietechnologieën ons nu eindelijk helpen om die nieuwe levensstijl te bereiken? Dus niet meer voortdurend hoeven reizen, meer tijd voor het lokale en huiselijke leven overhouden maar de verbinding met de rest van de wereld niet hoeven op te geven? Dat is het ideaal van 'duurzame immobiliteit'.

Het festival biedt een uiterst veelzijdig programma met live performances, screenings, boek en project-presentaties en een reeks internationaal verbonden discussies met deelnemers verspreid over vijf continenten en twintig uur tijdsverschil. Denk aan een City and country branding debate over de kwestie of je een stad nu als product in de markt moet zetten - wat leidt tot meer mobiliteit en dus ecologisch minder verantwoord is - of dat je een stad meer als leefomgeving voor bewoners moet presenteren? Met bijdrages uit New York en Madrid.

Het ElectroSmog festival probeert concreet vorm te geven aan het ideaal van 'duurzame immobiliteit'. Hiervoor brengt het festival een brede coalitie van ontwerpers, planners, denkers, kunstenaars en doeners bijeen. Basisregel van het festival is echter dat niemand voorbij de eigen regionale grenzen mag reizen en alle internationale uitwisselingen via online verbindingen verlopen. Het doel is een lokaal intiem festival te organiseren dat zichzelf verbindt, voortplant en vermenigvuldigt via de diverse deelnemende locaties. Het festival is tevens in het geheel via internet te volgen, waar het publiek actief kan bijdragen aan discussies, live uitzendingen kan volgen, of via virtuele theaters in second life aan het festival kan deelnemen.

De Balie is de initiator van dit festival en het centrale knooppunt in dit omvangrijke internationale netwerk.

Het ElectroSmog programma is nu beschikbaar op de festival website: www.electrosmogfestival.net

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is

Ingezonden persbericht