Gemeente Heemskerk


zaterdag, 13 maart 2010

Dag van de leerplicht: klassenbattle en spijbelspreekuur

Op donderdag 18 maart is het de dag van de leerplicht. De leerplichtambtenaren van de gemeente Heemskerk delen die ochtend pennen uit bij het Kennemer College Mavo aan de Plesmanweg aan iedere leerling die op tijd komt. 'Vet op tijd' is het opschrift van de pen. Laatkomers krijgen een schriftelijke waarschuwing thuisgestuurd.

De school houdt ook een klassenbattle. Alle klassen doen mee aan de wedstrijd, die loopt van 1 tot en met 17 maart. De klas met het laagste ongeoorloofde verzuim wint een prijs. De battle wordt gehouden per leerjaar. Wethouder Odd Wagner reikt op de dag van de leerplicht de prijzen uit.

Spijbelspreekuur
De leerplichtambtenaren van de gemeente Heemskerk houden sinds januari 2010 spijbelspreekuren op de Mavo van het Kennemer College. De leerlingen die zes keer te laat en/of afwezig zijn geweest zonder bericht worden opgeroepen voor dit spreekuur. Na dit gesprek wordt een schriftelijke waarschuwing naar huis gestuurd. Op deze manier proberen de leerplichtambtenaren samen met de school te voorkomen dat leerlingen structureel te laat komen en spijbelen. Bovendien wordt bovenmatig (ziekte)verzuim in een vroeg stadium bepreekbaar gemaakt.
---