Samenwerking twee Nederlandse topattracties

17/03/2010 08:00

Zuiderzeemuseum

Modetentoonstelling van Zuiderzeemuseum in Keukenhof

Het Juliana Paviljoen presenteert topstukken van de Nederlandse mode uit de succesvolle tentoonstelling Gejaagd door de wind van het Zuiderzeemuseum.

In de tentoonstelling uit 2009 staan de creatieve ideeën van de Nederlandse modewereld centraal. De selectie bestaat uit streekdrachten en hedendaagse mode uit de collectie van het Zuiderzeemuseum, met werk van onder anderen Jan Taminiau, Viktor & Rolf en Ted Noten.

Keukenhof was dermate enthousiast over de tentoonstelling in Enkhuizen, dat de twee partijen besloten tot deze bijzondere samenwerking. De verbintenis heeft voor beide organisaties een grote toegevoegde waarde. Keukenhof biedt haar ruim 800.000 binnen- en buitenlandse bezoekers een verrassende kijk op Nederlandse kunst en cultuur in een vermaard bloemendecor. Het Zuiderzeemuseum maakt op deze manier sleutelstukken uit de collectie voor een groot publiek toegankelijk. In de toekomst is verdere samenwerking zeker mogelijk.

Gratis introducé voor Zuiderzeemuseum

Keukenhof is dit jaar geopend van 18 maart tot en met zondag 16 mei. Bezoekers kunnen tot en met 5 september 2010 een gratis introducé meenemen naar het Zuiderzeemuseum, op vertoon van hun entreebewijs van Keukenhof.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee. Het Zuiderzeemuseum is een museum van de regio, dat door zijn activiteiten, aanpak en samenwerking een internationale uitstraling en publieksbereik heeft. Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal.

Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een museumpark en een grote hoeveelheid expositieruimtes voor de vaste collectie, tijdelijke tentoonstellingen en ateliergebruik.

www.zuiderzeemuseum.nl

Over Keukenhof

Keukenhof is het showvenster van de Nederlandse sierteeltindustrie met de nadruk op bolbloemen. De exposities en evenementen in het park leggen verbanden tussen een grote hoeveelheid Hollandse items op het gebied van kunst en cultuur. Hedendaagse en klassieke onderwerpen krijgen een verrassende benadering en belichting van diverse kanten. www.keukenhof.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.zuiderzeemuseum.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,