Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Competitieve arbeidsmarkt vraagt om 'ik marketing' Studentalent Academie van start

Den Haag, 17 maart 2010 - Donderdag 18 maart start studentenuitzendbureau Studentalent met een reeks gratis trainingen en workshops voor HBO- en WO studenten en starters. De eerste training 'Op weg naar je droombaan' wordt in Den Haag gegeven. De komende maanden volgen in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht de overige trainingen. Studenten gaan hier aan de slag met praktische vaardigheden die op de universiteit of de hogeschool nauwelijks aan bod komen. Uit recent onderzoek van Studentalent onder 1.700 studenten en starters blijkt dat hoogopgeleiden ambitieus zijn en graag in zichzelf willen investeren door extra opleidingen te volgen. De competitieve arbeidsmarkt vraagt om 'ik marketing' waarbij het belangrijk is dat de nieuwe lichting werknemers zichzelf goed kan presenteren bij potentiële werkgevers.

Behalve 'Op weg naar je droombaan' biedt Studentalent studenten nog vijf andere trainingen: 'Een sterk verhaal' over een krachtige brief en een slim CV, 'Solliciteren kun je leren' over het sollicitatiegesprek, 'Netwerken voor een baan via social media', 'Maatschappelijk verantwoord ondernemen benutten voor je carrière' en 'Het merk ik'.

Studentalent wil met de gratis trainingen studenten en starters helpen bij hun eerste stap op de arbeidsmarkt. Angelique Steen, algemeen directeur: 'Op de universiteit staat kennisoverdracht centraal. Tijd voor het leren van andere vaardigheden buiten het eigen vakgebied is er onvoldoende. In de praktijk blijkt hoe belangrijk het is om werkgevers te overtuigen van jouw toegevoegde waarde, zeker nu in tijden van crisis moet je jezelf onderscheiden. Wie ben je, wat kun je, wat wil je en hoe vertel ik dat aan een potentiële werkgever? In de trainingen van de Studentalent Academie oefenen we praktische vaardigheden. Wij weten hoe studenten in elkaar zitten maar weten ook hoe managers van bedrijven op hen reageren.'

Uit een grootschalig onderzoek dat Studentalent onlangs deed onder 1.700 studenten bleek dat HBO- en WO studenten een startsalaris verwachten van ¤ 2.100,-- bruto per maand. Een hoog salaris heeft overigens niet de hoogste prioriteit (25%) bij de keuze van een baan. Vooral prettige collega's & werksfeer (61%), opleiding & ontwikkelmogelijkheden (55%) en carrièreperspectief blijken belangrijke criteria.

Over Studentalent
Studentalent is doelgroepspecialist op het gebied van bemiddeling van hoger opgeleiden. Voor haar doelgroep is Studentalent als geen ander in staat om interessante bijbanen, passende opdrachten en uitdagende startersbanen te bieden. In de afgelopen 15 jaar heeft Studentalent tienduizenden studenten en starters bemiddeld. Corporate Nederland, het MKB en de overheid slagen bij Studentalent om De nieuwe lichting werknemers binnen te halen. Studentalent heeft vestigingen in zeven steden: Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Nijmegen.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht