Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
2010

18 maart 2010

Inschrijving voor de offficiële Toertocht van Le Grand Départ Rotterdam van start!

Marco Goudswaard van Wielerland en Michael Boogerd hebben vandaag om precies 09.00 uur het startsein gegeven voor de inschrijving van de officiële Tourtocht van Le Grand Départ du Tour de France in Rotterdam. Liefhebbers kunnen zich via www.toertochtgranddepart.nl inschrijven voor dit unieke evenement in de Havenstad, dat op donderdag 1 juli wordt gehouden met Rotterdam als start en finishlocatie.

Official Shirt & Ploegenvoorstelling
Op donderdag 1 juli kan iedereen zich een Tourrenner voelen. Op die dag wordt in Rotterdam in de aanloop naar Le Grand Départ de unieke toertocht gehouden, de GRAND DÉPART TOERTOCHT. Deze officiële tocht vindt plaats op het plein voor de Kuip, het stadion van de Rotterdamse voetbaltrots Feyenoord, en eindigt op het plein voor Ahoy, dat in de dagen erna het epicentrum is van de Tourstart Rotterdam. Alle deelnemers kunnen kiezen uit de volgende drie afstanden: 40, 70 of 120 kilometer. Iedereen ontvangt een gratis exclusief `official wielershirt' met daarop de logo's van de Tourstart. Liefhebbers moeten wel snel zijn met hun inschrijving, want er kunnen maar 15.000 fietsers meedoen. Na afloop van het evenement is er de gelegenheid om de volledige ploegenpresentatie bij te wonen aan het Willemsplein bij de Erasmusbrug.

Over Le Grand Départ Rotterdam 2010
Van donderdag 1 tot zondag 4 juli aanstaande zal de Tourkaravaan in Rotterdam neerstrijken voor Le Grand Départ Rotterdam 2010. Op donderdag is de ploegenpresentatie op het Willemsplein. Een dag later vinden er diverse evenementen plaats op het parcours van de proloog. Op zaterdag 3 juli wordt op beide oevers van de Nieuwe Maas een proloog van bijna negen kilometer gereden. Op zondag vertrekt het peloton met een Tour de Ville richting de Erasmusbrug waar het officiële startschot gegeven zal worden. In de aanloop naar Le Grand Départ vinden er diverse `New Energy' randactiviteiten plaats in de stad, die duurzaamheid, bewegen, gezondheid en jeugd verbinden met de wielersport.