Ingezonden persbericht


NIEUW TENNISPROGRAMMA CNN:
OPEN COURT

ontmoeting met Novak Djokovic in eerste aflevering

nieuwste tennissnufjes iedere maand belicht

Vanaf 18 maart start CNN met een nieuw maandelijks programma 'Open Court' dat geheel in het teken staat van de tennissport. Het programma gaat op zoek naar de persoonlijke levensverhalen van internationale toptennissers en volgt de sporters op en buiten het tennisveld.

'Open Court' volgt de levensloop van spelers vanuit hun jeugd, hun eerste schreden op de tennisbaan tot hun huidige topniveau. Uiteraard is er in het programma ook aandacht voor actueel tennisnieuws en de laatste snufjes en gadgets op tennisgebied.

In de eerste aflevering reist het 'Open Court' team naar Servië waar het een ontmoeting heeft met Novak Djokovic, de nr. 2 op de wereldranglijst. De 22-jarige tennisser spreekt openhartig over hoe het is om het gehele jaar door uit een koffer te leven, over de belangrijke plaats die zijn familie inneemt en hoe het is om op te groeien in een door oorlog verscheurd land. Hij vertelt hoe tennis deel werd van zij leven en welke offers zijn familie heeft moeten brengen voor zijn carrière.

Het 'Open Court' team krijgt verder tennisles van voormalig US Open finalist Greg Rusedski, die onder meer vertelt over het ontstaan van tennis in de 13e eeuw. Tennis werd in eerste instantie vooral gespeeld in kloosters en op binnenplaatsen voordat het zich ontwikkelde tot de populaire sport van vandaag.

Tot slot reist het 'Open Court' team naar Californië waar het professionele snaarbespanners ontmoet die uitleggen waarom de bespanning van het racket zo'n belangrijk onderdeel uitmaakt van het spel.

De Deense tennisster Caroline Wozniacki, nr. 4 op de wereldranglijst, zal voor CNN een videodagboek en blogs gaan bijhouden op cnn.com/tennis.

'Open Court' duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Donderdag 18 maart om 13.30 uur en 1830 uur

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (