Dienstenbond CNV

Nieuws

17 maart 2010

Overleg cao UWV gestart

De cao UWV loopt op 30 april 2010 af. Inmiddels zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao bij UWV gestart. De inzetbrieven zijn uitgewisseld en toegelicht. De besprekingen zullen de komende weken een vervolg hebben.

Wij hebben u een aantal weken geleden de vraag gesteld welke onderwerpen volgens u in de cao geregeld moeten worden. Naar aanleiding van uw suggesties en wensen hebben wij u een concept inzetbrief gestuurd. Na overleg met de kaderleden binnen UWV is de brief enigszins bijgesteld. U heeft onze definitieve inzet nog van ons tegoed. De inzetbrief treft u bijgaand dan ook alsnog aan.

Inzet UWV
UWV heeft inmiddels ook de brief met de inzet van de cao overhandigd. U heeft deze inmiddels kunnen lezen op intranet. Een van de belangrijkste thema's van UWV is duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarnaast wil UWV kijken naar de duurzaamheid van pensioenregelingen. Uiteraard is een belangrijk thema de loonparagraaf.

Zoals te verwachten valt, geeft UWV aan de lonen ongewijzigd te willen laten. Dit betekent dus de nullijn. UWV heeft in de toelichting aangegeven dat er op dit punt niets te verwachten valt. Geen structurele loonsverhoging en ook geen eenmalige uitkering. CNV Dienstenbond zet echter wel in op een loonsverhoging. Dit lijkt dus een onoverkomelijke hobbel.

Uw mening
CNV Dienstenbond bespreekt de inzet met de kaderleden binnen UWV. Maar wij willen ook graag weten hoe ú over de voorstellen van UWV denkt. Hoe vindt u dat CNV Dienstenbond moet reageren op de neergelegde nullijn? En hoe kijkt u aan tegen de overige voorstellen van UWV? Geef uw mening via d.ritsma@remove-this.cnvdibo.nl

OR-verkiezingen
Onlangs hebben wij u een info gezonden. Daarin deden wij de oproep u aan te melden als CNV-kandidaat voor de komende OR-verkiezingen. Misschien is deze info aan uw aandacht ontsnapt. Op onze site kunt u de bereidverklaring downloaden;
www.cnvdienstenbond.nl/branches-en-bedrijven/financieel onder UWV. Stuurt u de bereidverklaring uiterlijk 22 maart 2010 aan ons terug.

Arbocatalogus
Met de OR heeft UWV in samenwerking met de SVB hard gewerkt aan een arbocatalogus. Hierin staan een aantal specifieke risico's beschreven, zoals RSI en beeldschermwerk. Het unieke aan een arbocatalogus is dat het niet alleen de risico's binnen UWV beschrijft, maar daar ook meteen oplossingen voor biedt. Het is dus eigenlijk een oplossingenboek. Daarmee is het een levend document. Risico's ontstaan en verdwijnen en ook de oplossingen kunnen wijzigen.

De bonden zijn in eerste instantie niet betrokken geweest bij het maken van de arbocatalogus. Terwijl een arbocatalogus juist tussen sociale partners wordt afgesproken. Wij hebben UWV laten weten een dergelijke gang van zaken niet erg te kunnen waarderen. CNV Dienstenbond heeft op een eerste complete versie uiteindelijk nog op- en aanmerkingen gegeven die door UWV goed zijn opgepakt. Daarbij is ook afgesproken dat CNV Dienstenbond betrokken blijft bij herzieningen of wijzigingen in de catalogus. Dit heeft ertoe geleid dat CNV Dienstenbond alsnog de arbocatalogus heeft ondertekend. Inmiddels is op intranet de arbocatalogus te vinden. Heeft u nog zaken waarvan u vindt dat deze een plek verdienen in de catalogus? Laat ons dit weten. Wij nemen dit dan mee in de evaluatie over de arbocatalogus.

Tot slot
U bent lid. Uw collega misschien nog niet. Wijst u uw collega dan op de voordelen van het lidmaatschap. Dan gaat u misschien samen naar het concert van Guus Meeuwis! Voor meer informatie kijkt u op www.cnvdienstenbond.nl

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Debbie Ritsma, via d.ritsma@remove-this.cnvdibo.nl of per telefoon 035-6460580.