Gemeente Nuenen


Onderscheiding voor Wim Maan: lid college van kerkrentmeesters

Onderscheiding voor Wim Maan bij zijn afscheid als lid van het college van kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Nuenen.

Woensdag 17 maart heeft Wim Maan de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen uit handen van burgemeester Ligtvoet ontvangen.

Â

Wim Maan

De heer Wim Maan neemt na acht jaar grote inzet en betrokkenheid, afscheid als lid van het college van kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Nuenen. Hij was tussen 2002 en vandaag verantwoordelijk voor het technische beheer en onderhoud van het kerkelijke centrum De Regenboog. Binnen het college van kerkrentmeesters was hij lid van de adviserende interieurcommissie. Van 2001 tot heden was hij bestuurslid van de Stichting Van Gogh Kerkje, waarvan in 2009 de restauratie is voltooid. Bij de recente renovatie van de pastorie aan de Berg was Wim Maan als coördinator zeer verdienstelijk. Wim Maan zette zich destijds tussen 1992 en 1999 ook in bij de bouw van het kerkelijke centrum De Regenboog aan de Sportlaan.

Â

Naast zijn activiteiten binnen de Protestantse Gemeente Nuenen is Wim Maan ook actief als penningmeester en bestuurslid van de Stichting Markant. Deze Stichting is in 2003 opgericht met als doel in Addis Abeba (Ethiopië) een deurenfabriek te beginnen waarin oud-lepra patiënten kunnen werken. Dit jaar zal de opening van de fabriek plaats gaan vinden.

Â

De heer Wim Maan was tussen 2003 en 2007 actief als cursusbegeleider van teken- en schildercursussen bij het CAN.

Â

Voor zijn jarenlange verdiensten heeft het college van burgemeester en wethouders besloten hem de gemeentelijke erepenning in BRONS toe te kennen