Socialistische Partij

SP, GroenLinks en FNV samen in actie voor schoonmakers

18-03-2010 * SP, GroenLinks en FNV Bondgenoten voeren vrijdagochtend op Amsterdam CS actie ter ondersteuning van de stakende schoonmakers. Met flyers wordt reizigers in de ochtendspits opnieuw gevraagd om begrip en respect voor de schoonmakers die al vier maanden strijden voor verbetering van hun arbeidsvoorwaarden. Opleidingen, reiskostenvergoeding en een loonsverhoging. Dat is waarvoor schoonmakers sinds afgelopen najaar op een vriendelijke manier aandacht vragen. Maar veel opdrachtgevers lopen weg voor hun verantwoordelijkheid, werkgevers geven niet thuis. SP, GroenLinks en de FNV vinden dat schoonmakers alle respect verdienen. Schoonmakers doen heel belangrijk werk voor de maatschappij. Dat was de afgelopen weken ook te zien op de stations in Amsterdam en Nederland, waar afval rond de vuilnisbakken en op de perrons lag opgestapeld.

SP, GroenLinks en de FNV eisen dat er een eind komt aan het naar elkaar wijzen van opdrachtgevers en werkgevers. Schoonmaken kan niet voor niets. Schoonmakers verdienen een eerlijk loon. Er moet een eind komen aan het aanbesteden, de race naar de bodem waarbij alleen de laagste prijs telt. Schoonmakers verdienen een eerlijke prijs waarvoor goed kan worden schoongemaakt.

SP, GroenLinks en FNV delen vanaf 8:00 uur vrijdagochtend flyers uit bij de ingangen van Amsterdam CS. Meer informatie over de staking van de schoonmakers: www.wijhebbenerschoongenoegvan.nl