Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
18 maart 2010

Reddingsbrigade krijgt sleutel nieuw gebouw

Projectbureau Delflandse Kust overhandigde wethouder Weverling op 17 maart 2010 de sleutel van de nieuwe accommodatie voor de 's-Gravenzandse vrijwillige reddingsbrigade. Op het nieuwe duin bij strandopgang Vlugtenburg in 's-Gravenzande is een nieuw gebouw neergezet waar de reddingsbrigade samen met de Kustzeilvereniging 's-Gravenzande haar intrek neemt. Het gedeelte van de zeilvereniging werd al eerder opgeleverd. Beide verenigingen konden niet op hun huidige locaties gehuisvest blijven. Door de aanleg van het natuurgebied als compensatie voor Maasvlakte 2 waren de voormalige accommodaties midden in de duinen beland.

Met de sleuteloverdracht heeft Projectbureau Delflandse Kust alle werkzaamheden voor de aanleg van het natuurgebied afgerond. De oude gebouwen van Zeerust, de kustzeil vereniging en de reddingsbrigade zullen nog uit de duinen verdwijnen, zodat de natuur daar alle ruimte krijgt. Inmiddels groeien in de vallei al de eerste plantjes. De natuurbeheerder, het Zuid-Hollands Landschap, ziet er op toe dat hier over tien tot twintig jaar een 'vochtige duinvallei' ligt. Met dit stukje nieuwe natuur worden de nadelige effecten van Maasvlakte 2, op de beschermde duingebieden in de omgeving van Maasvlakte 2, gecompenseerd.

Vanaf komend strandseizoen zijn de zeilvereniging en de reddingsbrigade aan de noordelijke kant van strandopgang Vlugtenburg te vinden. Afgelopen zomer waren beide verenigingen hier al in tijdelijke gebouwen gehuisvest. Vanaf deze locatie kan de reddingsbrigade snel de zee bereiken. Voor de zeilvereniging is speciaal een pad aangelegd naar het strand waarover ze haar boten kan transporteren. Aan de andere kant van de strandopgang staat het nieuwe paviljoen 'Zeerust', tegenwoordig 'Zomertijd' genaamd. De sleutel hiervan werd eind december 2009 al overgedragen aan de eigenaar.



Ingezonden persbericht