Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 18 maart 2010

Gastvrijheidsprijs voor grand café Un Allegra

Grand café Un Allegra is met een rapportcijfer van 7,9 verkozen tot het meest gastvrije bedrijf in winkelcentrum Ypenburg. Dat is de uitkomst van verkiezingen, georganiseerd in het kader van de campagne Be my guest! Ruim 900 mensen brachten hun stem uit. Het was de elfde keer dat ondernemers in een Haags winkelgebied met elkaar de strijd aangingen om de gastvrijheidsprijs.

Wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing), die twee jaar geleden de campagne Be my guest! aftrapte, kwam vandaag de winnaars persoonlijk feliciteren. "Het is leuk om weer eens een horecagelegenheid als winnaar te hebben, na een reeks kampioenen uit de winkelbranche", zei Huffnagel. "Un Allegra is een gezellige plek in het relatief nieuwe Ypenburg, waar buurtbewoners even binnen kunnen lopen voor een praatje of een borrel. Een gemiddeld cijfer van 7,9 is een mooi resultaat. Ik wil de eigenaren feliciteren met deze welverdiende oorkonde. Hij krijgt vast een mooi en opvallend plekje."

Familie Olijhoek, eigenaars van Un Allegra: "Wij zijn heel blij met deze erkenning van onze klanten. Zes jaar geleden zijn we dit grand café begonnen in het nieuwste stadsdeel van Den Haag. Het moest een plek worden waar de bewoners van Ypenburg de hele dag terecht kunnen, voor een hapje of een drankje maar ook voor een gezellig praatje. We hebben niet voor niets de naam Un Allegra gekozen, dit staat voor 'een vrolijke bende'. Als wij zo de reacties op de site lezen, dan is dat gelukkig helemaal geslaagd."

Gastvrijheidcampagne Be my guest!
Op de website www.be-my-guest.nl kunnen bezoekers die gebruik maken van de Haagse dienstverlening punten geven voor het niveau van gastvrijheid, onder het kopje 'Your Opinion'. Your Opinion is onderdeel van de campagne 'Be my guest!' en is in mei 2008 gelanceerd door de gemeente Den Haag samen met vijftien Haagse dienstverleners in horeca, vervoer en winkels. Doel is de gastvrijheid van Den Haag te verbeteren. De verkiezingen werden de afgelopen twee jaar steeds in een ander deel van Den Haag gehouden.

Noot voor de redactie (