Ingezonden persbericht

Den Haag, 18 maart 2010

Bedrijfsleven blij met handtekening Eurlings voor A4 Delft-Schiedam

Het bedrijfsleven in Zuid-Holland (1) toont zich verheugd over de ondertekening van het Ontwerp Tracébesluit A4 Delft-Schiedam door minster Eurlings van Verkeer en Waterstaat en minister Huizinga van VROM op 18 maart 2010. De weg kan nu in 2015 open zijn voor verkeer. Met de aanleg wordt gestart in 2011. Daarmee is zowel de aanleg van de broodnodige A4 Delft-Schiedam als de realisatie van het programma 'Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS) een stap dichterbij gekomen.

Het bedrijfsleven pleit al langer voor een voorspoedige aanleg van de A4 Delft-Schiedam. Deze weg maakt het verkeersnetwerk robuuster, betrouwbaarder en veiliger. Bovendien wordt het sluipverkeer in Lansingerland, Westland, Overschie en Midden-Delfland sterk verminderd. De A13 staat landelijk al twee jaar op nummer één van de lijst 'Meeste economische schade per kilometer weglengte'.

De A4 maakt onderdeel uit van een veel breder plan, het IODS. Daarin staan kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijke gebied centraal. Met het IODS wordt extra aan natuur gerealiseerd, wordt de sanering van verspreid liggend glas aangepakt en vindt een unieke stedelijke inpassing plaats. Het IODS zet bedreigingen om in kansen en heeft alle ingrediënten in zich om als voorbeeld te dienen voor hoe we in Nederland creatief kunnen zijn met integrale gebiedsontwikkeling in een dichtbevolkte regio.

(1) Het bedrijfsleven in Zuid-Holland bestaat uit VNO-NCW West, de Kamers van Koophandel Rotterdam en Den Haag, MKB Zuid-Holland, LTO Noord, Transport en Logistiek Nederland, EVO, Bouwend Nederland, Koninklijk Nederlands Vervoer en alle bedrijvenverenigingen in de regio.



Ingezonden persbericht