Persbericht

Ervaren coureur ploegmaat én begeleider van talent Mathijs Harkema Team Bilderberg Porsche Eindhoven mikt met Phil Bastiaans op kampioenschap Dutch GT4

Amsterdam, 18 maart 2010 De coureurs Phil Bastiaans en Mathijs Harkema racen dit jaar samen in het Dutch GT4 Kampioenschap. De zeer ervaren Bastiaans (36 jaar) en het opkomende talent Harkema (20) vormen de nieuwe bemanning van de fraaie bolide van Team Bilderberg Porsche Eindhoven. Paul van Splunteren, die in 2009 de derde plaats in het meest prestigieuze nationale autosportkampioenschap veroverde, opereert komend seizoen als teambaas van het Limburgse koppel.

Paul van Splunteren is erg blij met de nieuwe rijdersbezetting. ,,Het geeft zowel een impuls aan onze sportieve als commerciële ambitie , geeft de eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven aan. ,,Phil is met zijn kwaliteiten en routine de kopman, die met behulp van de zeer competitieve Porsche voor het kampioenschap in het Dutch GT4 moet gaan. De jeugdige Mathijs komt uit de internationale formuleracerij. Hij wil via ons team instappen in de wereld van het racen met toerwagens.

Limburgs accent
,,Phil en Mathijs komen beiden uit Limburg en dat geeft onze samenwerking een mooi accent , vervolgt Van Splunteren. ,,Als Porsche Centrum Eindhoven zijn wij immers verantwoordelijk voor het bedienen van Brabant én Limburg. Met Phil en Mathijs krijgen we een prominenter gezicht óp en een beter contact mét de Limburgse automobielmarkt.
Sportieve en zakelijke ambities
Phil Bastiaans is blij met zijn overstap naar Team Bilderberg Porsche Eindhoven. De meervoudig autosportkampioen was in 2009 reeds actief in het Dutch GT4. ,,Ik had het bij mijn vorige team erg naar de zin, maar denk dat ik komend seizoen op het sportieve vlak beter kan gaan scoren , geeft Bastiaans aan. ,,Paul van Splunteren is een erg gedreven autosporter, die veelal dezelfde ideeën over bijvoorbeeld de set-up van de wagen heeft als ik. Bovendien is Paul met zijn Porsche Centrum Eindhoven de uitvinder van de Porsche GT4-kit en kijk ik tevens op het zakelijke vlak uit naar de samenwerking met hem.

Leermeester en leerling
Bastiaans heeft veel zin om Mathijs Harkema te begeleiden. ,,Mathijs en ik kennen elkaar al tien jaar. Tevens heb ik Mathijs vroeger al eens wat tips gegeven toen hij in de kart zat. Ik vind het erg leuk om samen met hem in het Dutch GT4 uit te komen. Het grote vraagteken is nu hoe snel ik Mathijs op speed kan krijgen. Voorafgaand aan het kampioenschap zal hij veel testkilometers maken, zodat Mathijs zo goed mogelijk aan de start komt.




Opstap naar internationale toerwagenloopbaan

Mathijs Harkema kijkt erg uit naar de samenwerking met Phil Bastiaans. ,,Het is super om met zo n ervaren coureur een team te vormen , geeft Harkema aan. ,,Ik heb de afgelopen drie jaar geracet in verschillende internationale raceklasses met formulewagens. Maar met mijn lengte van 1.90 meter ben ik veel te groot om daarin echt succesvol te kunnen zijn. Daarom maak ik nu de overstap naar de toerwagens. De Dutch GT4 is niet alleen een kampioenschap met mooie auto s, het is met de vele sterke deelnemers tevens een kwalitatief zeer hoogstaande klasse. Daar wil je als coureur graag aan meedoen. Zeker met mensen als Phil en Paul binnen het team. Met de Bilderberg Porsche mik ik op een plaats in de topvijf van het eindklassement.
Bilderberg continueert succesvolle ondersteuning
Het raceteam werkt ook dit jaar samen met Bilderberg. De hotelketen met 20 luxueuze hotels op verschillende plaatsen in Nederland is net als in 2009 hoofd- en titelsponsor van de renstal. Dries van der Vossen, algemeen directeur van Bilderberg, is verheugd: ,,De continuatie van de samenwerking is gebaseerd op de succesvolle relatie van afgelopen jaar. Onze doelstellingen op het gebied van exposure, relatiemarketing en een programma voor eigen medewerkers zijn in 2009 op uitstekende wijze gerealiseerd. De drie-eenheid Porsche, Paul van Splunteren en Bilderberg blijkt prima te werken , vertelt Van der Vossen. ,,Deze sterke basis vormt een goed uitgangspunt om tijdens het tweede Dutch GT4- seizoen de naamsbekendheid van Bilderberg verder te vergroten en de autosport daarvoor als platform te gebruiken.
HTC en Sandd nieuwe partners
Teambaas Paul van Splunteren is tevens verheugd dat HTC, producent van smartphones, bij de renstal betrokken is geraakt: "HTC is een belangrijke, nieuwe business-partner voor onze autosportactiviteiten. Het merk en de producten sluiten naadloos aan bij de belangrijkste eigenschappen van Porsche: snelheid, design en stijl , zegt de racende ondernemer. "Naast publiciteit en uitgebreide relatiemarketing gekoppeld aan het merk Porsche, werken we samen aan een aantal nieuwe mobiele applicaties waarmee autosportliefhebbers en Porsche-rijders nog meer uit hun HTC-smartphones kunnen halen. Sandd is eveneens een nieuwe partner. Van Splunteren: ,,Ook het op één na grootste postbedrijf in Nederland heeft er voor gekozen om onze GT4-activiteiten als relatiemarketing platform voor hun topklanten in te zetten.
Racekalender 2010
Het tweede seizoen in de Dutch GT4 Championship gaat van start op 3 en 5 april. Tijdens de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort mogen de Porsches en de andere GT4-bolides voor het eerst het gaspedaal competitief intrappen. De eredivisie van de nationale autosport komt dit jaar zeven weekeinden in actie. Tijdens de Pinksterraces (22 en 24 mei), Masters of Formula 3 (4-6 juni), Wijzonol Trophy (18 en 19 september) en Finaleraces (9 en 10 oktober) is Zandvoort wederom het racepodium van het multimerkenkampioenschap. Het TT-circuit van Assen wordt aangedaan tijdens de Midzomerraces (3 en 4 juli), terwijl er een Duits gastoptreden is tijdens het FIA GT-weekend op de vermaarde Nürburgring (28 en 29 augustus).
Team Bilderberg Porsche Eindhoven is dit seizoen onder andere te volgen via www.twitter.com/GT3puntNL