Ingezonden persbericht


Alkmaar 18 maart - Woensdagmiddag 17 maart organiseerde het Sportbureau Alkmaar de stadsfinale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi. De stadsfinale vond plaats op het waagplein. Zo'n 40 kinderen tussen 8 en 12 jaar scoorden het ene doelpunt na het andere! De KNVB Straatvoetbaltoernooien zijn bedoeld om kinderen op een sportieve en vrolijke manier te laten genieten van een lekker potje voetbal. De 4 winnende teams Liereland, Baeken, The red white fanatics en The king of streets veroverden een plek in de districtfinales in Amstelveen en Haarlem.

Alle voetballertjes waren zeer enthousiast over de middag: Er werden opa's en oma's uitgenodigd om te komen kijken bij de zeer talentvolle finalisten. Zelfs de scholen stonden langs de boarding om hun klasgenootjes aan te moedigen.

De kampioenen van de stad stromen door naar de districtsfinales van het KNVB Straatvoetbaltoernooi. Op zaterdag 12 juni zijn de districtfinales voor de D pupillen in Amstelveen en op zondag 20 juni zijn de districtfinales voor de E pupillen in Haarlem. Uiteindelijk staan de beste straatvoetballers op zaterdag 3 juli 2010 in een spectaculaire landelijks finale op de Dam in Amsterdam.

Over KNVB Straatvoetbal
De KNVB organiseert al vele jaren straatvoetbaltoernooien. In het verleden voornamelijk bij en door voetbalverenigingen, maar sinds 2007 ook in de wijken van grote steden. Hiervoor is de KNVB een samenwerking aangegaan met een groot aantal gemeenten. Aan de straatvoetbaltoernooien kunnen kinderen t/m 12 jaar deelnemen, jongens én meisjes, lid of géén lid van een voetbalvereniging. Door middel van de organisatie van straatvoetbaltoernooien hoopt de KNVB kinderen te stimuleren meer te gaan bewegen en ze enthousiast te maken en te houden voor de voetbalsport. Dat voetballen 'op straat' kinderen daarnaast ook helpt om een betere voetballer te worden is mooi meegenomen. Meer informatie over KNVB Straatvoetbal is te vinden op www.knvbstraatvoetbal.nl


- einde bericht -



Ingezonden persbericht