Ingezonden persbericht


Nieuwbouw Piersonschool en Rozengaardsweide aan de Rozenstraat Hengelo (Gld)

Oorspronkelijk locatie Het Karspel krijgt woningbouw

De gemeente Bronckhorst heeft in overleg met de schoolbesturen van de Ds. J.L. Piersonschool (stichting Gelderveste) en de o.b.s. Rozengaardsweide (stichting IJsselgraaf) besloten om de nieuwbouw van twee nieuwe scholen in Hengelo (Gld) te realiseren op de locatie aan de Rozenstraat, waar o.b.s. Rozengaardsweide nu is gevestigd.

De gemeente heeft eerder de locatie aan het Karspel als beoogde nieuwbouwplek op het oog gehad. Aangezien de ontwikkeltijd op deze locatie te lang zou duren en er hierdoor voor de kinderen van de Ds. J.L. Piersonschool een onhoudbare situatie zou ontstaan, is gezocht naar een locatie die op korte termijn beschikbaar is. Op de locatie aan de Rozenstraat is de o.b.s. Rozengaardsweide gevestigd en deze school zou pas op termijn voor nieuwbouw in aanmerking komen. Het streven is er nu op gericht twee scholen op één locatie te bouwen, waarbij elk haar eigen identiteit kan behouden. Tijdens de nieuwbouw kunnen beide scholen geopend blijven.

Nieuwbouw school in overleg met buurtbewoners
Medio 2011 kan met de bouw worden gestart, zodat de nieuwe school in de loop van 2012 gereed kan zijn. Buurtbewoners van de Rozengaardsweide worden door de gemeente uitgenodigd om mee te denken over de uitwerking van de plannen. Op 8 april wordt hiervoor in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst georganiseerd. Bewoners van de Rozenstraat e.o. kunnen vragen stellen, zijn of haar mening geven en zich aanmelden voor de buurtvertegenwoordiging.

Sloop huizen
Enkele jaren geleden heeft ProWonen besloten om de seniorenwoningen aan Het Karspel 10 tot en met 48 en Sarinkkamp 9 tot en met 17 te slopen. Deze woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. De woningen worden ook niet opgeknapt en uitgebreid. Op basis van de Flora en Fauna wetgeving wordt er onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van beschermde dier- en of plantensoorten, daarom wordt er pas in het vierde kwartaal van 2010 gesloopt. Het gebied wordt opnieuw ingevuld met grondgebonden woningen. Voor de omwonenden van Het Karspel is op 29 maart een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis.

Hengelo (Gld), 18 maart 2010