Mounira Hadj Mansour en Oscar Zeegers schitteren in korte horrorfilm


Spangas-acteurs spelen hoofdrol in 'That's What I Like About Nijmegen'

NIJMEGEN, 20100317 -- Mounira Hadj Mansour en Oscar Zeegers, vooral bekend als Marjana en Stan uit de Nederlandse jeugdsoapserie Spangas, spelen een verrassende hoofdrol in de korte horrorfilm 'That's What I Like About Nijmegen'. De film gaat donderdag 18 maart in première in bioscoop Lux in Nijmegen. De film vertelt het verhaal over Sylvana Snijder, een kapster die het juiste gezicht bij haar kapsels zoekt in plaats van andersom. Ze lokt haar mannelijke slachtoffers, waaronder Oscar, op dierlijke wijze het ongeluk in.

Mounira kijkt met veel plezier terug op haar rol als Sylvana: "Voor mij was het een uitdaging omdat ik de kans kreeg om meer van mezelf te laten zien qua spel. Ik word regelmatig gecast als het lieve meisje. Maar nu mocht ik een sexy psycho killer spelen. Heerlijk!"

Een film maken in 48 uur
Maria Jeronimus en Joke Offringa namen de productie, het script en de regie van de horror voor hun rekening. Beide vrouwen maakten 'That's What I Like About Nijmegen'' in het kader van 48 Hour Film Project (48HFP). Deze internationale competitie stelt filmmakers voor de zware uitdaging om binnen 48 uur een film te maken. Van scratch tot oplevering.

Vrijdag 12 maart om 19:30 uur ontvingen alle deelnemers een genre, een personage, een regel tekst en een voorwerp die ze vervolgens in een film moesten verwerken. Uiterlijk 48 uur later, op zondag 14 maart om 19.30 uur, moest de film worden ingeleverd. Het zorgde voor een wild weekend met weinig slaap.

'That's What I Like About Nijmegen' is na de première ook op internet te bekijken via 48.tv en www.youtube.com/teamamorfilms.

Over Team Amor
Maria Jeronimus en Joke Offringa zijn sinds 2005 actief op het gebied van de korte film. Hun films zijn verrassend, sfeervol en kunstzinnig. Voor Nijmegen 2000 maakten ze ' Amor', een poëtische film over de liefdesrelatie met de stad Nijmegen, die onder meer te zien was in het Lux-theater. In 2008 wonnen Joke en Maria de hoofdprijs met hun inzending voor de audioschilderijcompetitie van Holland Doc.





Ingezonden persbericht