VACANDO breidt aanbod uit door samenwerking met NextPax.com


ALMERE, 20100318 -- VACANDO, de online vakantiehuis-marktplaats van Hotelplan en Migros, heeft een samenwerkingsovereenkomst met het Nederlandse bedrijf NextPax.com gesloten. Door de samenwerking kan VACANDO het aanbod wereldwijd tot ruim 100.000 vakantiehuizen en vakantieappartementen uitbreiden. Met name voor de populaire vakantiebestemmingen Zweden, Noorwegen en Kroatië wordt het aanbod aanzienlijk uitgebreid.

Vakantiehuis-marktplaats VACANDO breidt het aanbod uit tot ruim 100.000 vakantiewoningen
VACANDO biedt op de 13 websites in negen talen vrijwel alle soorten vakantiewoningen aan, met uitzondering van hotels. Alle woningen hebben met elkaar gemeen, dat gasten in hun eigen levensonderhoud voorzien en de vakantie volledig vrij en onafhankelijk doorbrengen. Dit is geheel volgens de slagzin van VACANDO "Individueel verblijf boven hotel". Daarnaast is VACANDO de enige vakantiehuis-portal met een 24/7-service hotline en de populaire gratis CUMULUS-punten van Migros bij het boeken van een vakantie.

VACANDO richt zich voornamelijk op particuliere eigenaren die hun vakantieverblijf zelfstandig en internationaal willen promoten. Om als online vakantiehuis-marktplaats een zo divers mogelijk aanbod te kunnen presenteren, biedt VACANDO klanten echter ook vakantieverblijven van bekende touroperators aan, waaronder Inter Chalet, Interhome en Sol og Strand. Door de samenwerking met NextPax.com komen er gerenommeerde organisaties als Bungalow.net, Dancenter, TUI Ferienhaus, Villa Vacant etc. bij. Het aantal aangeboden vakantieverblijven overstijgt daarmee de 100.000. Opvallend is met name de uitbreiding in de Scandinavische landen en populaire bestemmingen voor strandvakanties Griekenland, Kroatië en Hongarije. Nieuw in het zeer uitgebreide aanbod zijn de vakantiebestemmingen Bulgarije en IJsland.

Geconcentreerd aanbod van NextPax.com
Het Nederlandse bedrijf NextPax.com verzamelt de gegevens van vooraanstaande Europese aanbieders van vakantiehuizen en stelt deze, dagelijks bijgewerkt, aan de aangesloten partners ter beschikking. Tot dusver heeft NextPax.com het aanbod van o.a. Bungalow.net, Dancenter, Interhome, Topic Travel, TUI Ferienhaus, VipHolidays, Villa Vacant etc. opgenomen. Daar moeten aanbieders als Inter Chalet, Interholiday, Muchosol etc. nog bijkomen. "Dankzij de samenwerking met NextPax.com hoeven wij niet te worden aangesloten op de systemen van de afzonderlijke aanbieders, wat een kostbare onderneming is. Daardoor kunnen wij zonder veel rompslomp een aanzienlijk uitgebreider aanbod presenteren", aldus Kilian Eyholzer, CEO van VACANDO AG. Het aanbod aan vakantiewoningen van de nieuwe partners is voor klanten per direct op VACANDO beschikbaar.

Over VACANDO
VACANDO AG, gevestigd in Glattbrugg bij Zürich, is een neutrale en gebruiksvriendelijke vakantiehuis-marktplaats, gericht op individuele vakanties. Vacando wil vakantiegangers tot een passend verblijf inspireren: vóór, tijdens en zelfs ná de vakantie. Mensen die van vakantie houden, vinden op www.vacando.ch meer dan 100.000 individuele verblijfsmogelijkheden - van vakantiehuis, villa, finca tot chalet - in vrijwel alle Europese landen, in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Vacando is een dochteronderneming van Interhome en behoort daarmee tot de Hotelplan Gruppe - de reisonderneming van de grootste detailhandelorganisatie van Zwitserland (Migros). Gegadigden kunnen hun vakantiewoning via VACANDO zelfstandig en internationaal onder de aandacht brengen.

Over NextPax.com
NextPax.com B.V., gevestigd in Almere, heeft met PaxGenerator het bekendste e-commerce platform voor vakantiewoningen ontwikkeld. Met PaxGenerator kunnen online reisorganisaties het volledige aanbod aan vakantiehuizen van de grootste aanbieders binnen de branche door middel van een super-XML-dataformaat of een HTML-module in hun eigen aanbod integreren. PaxGenerator biedt beschrijvingen, afbeeldingen, beschikbaarheid en prijzen via één portal. Bovendien is het met PaxGenerator mogelijk, de gepresenteerde vakantiewoningen direct online te boeken. Tal van bedrijven waaronder www.zoekvakantiehuis.nl, www.vakantie.be, www.rookvrijevakantiehuizen.nl etc. maken al gebruik van het aanbod van NextPax.com.

NextPax.com