Opnieuw lentefeest op de krullevaar


NIEUWEGEIN, 20100318 -- Woensdag 17 maart was het feest op OBS De Krullevaar, Lentefeest welteverstaan. Ieder jaar organiseert De Krullevaar voor haar leerlingen het Lentefeest en op deze dag kunnen de kinderen deelnemen aan een uitgebreid aanbod workshops. Dit jaar konden de kinderen o.a. kiezen uit breakdance, honkbal, koken, bloemschikken en sieraden maken. Het Lentefeest op De Krullevaar kent een jarenlange traditie, dat altijd rondom deze periode wordt gevierd.

De workshops van het Lentefeest 2010 werden binnen en buiten De Krullevaar gehouden. Na het openingslied op het schoolplein gingen alle leerlingen naar hun eerste workshop. In totaal konden de leerlingen aan 2 workshops deelnemen.

In het schoolgebouw vonden de workshops striptekenen, koken, bloemschikken, creatief met lapjes, gips, sieraden, musical, streetdance en een kastje maken plaats. In het heerlijke lentezonnetje werden buiten de school de workshops honkbal en voetbal gehouden. Een aantal kinderen uit de bovenbouw namen deel aan de workshop Krant. Voor de Lentevaar, de speciale uitgave van Krullevaar's reguliere nieuwsbrief, interviewden zij leerlingen en gaven ze korte impressies van de workshops.

Het Lentefeest op OBS De Krullevaar is een begrip op school. Ouderraad en docenten stellen voor die dag een interessant en gevarieerd aanbod van workshops samen. Daags na het Lentefeest ontvangen alle Krullevaar-leerlingen de Lentevaar met impressies van de dag.

Informatie over De Krullevaar
De Openbare Basisschool De Krullevaar is gevestigd aan de Groenling 11-13 (wijk De Doorslag) in Nieuwegein. De school voert een zeer actief ICT-beleid en in dat kader werken de kinderen al van jongs af aan regelmatig met de computer. Daarnaast maken de kinderen vanaf groep 1 kennis met de Engelse taal. OBS De Krullevaar is mede initiatiefnemer van het vvto (vroeg vreemde talen onderwijs) netwerk Buzzy Bee.
De Buzzy Bee brengt scholen voor primair onderwijs in de regio Midden Nederland, die zich actief bezighouden met Vroeg vreemde talenonderwijs (Vvto) en specifiek gericht zijn op Vroeg Engels, samen.
Daarnaast maakt OBS De Krullevaar deel uit van de Stichting Robijn, Regionaal Openbaar Basisonderwijs IJsselstein Nieuwegein.
Binnen het scholencomplex van De Krullevaar is verder professionele buitenschoolse (voor-, tussen- en naschoolse) opvang aanwezig, waarmee nauwe contacten worden onderhouden.

Meer informatie en foto's van het Lentefeest 2010 op OBS De Krullevaar zijn te vinden op www.krullevaar.nl.





Ingezonden persbericht