Nederlandse organisatie krijgt primeur in Duitse jeugdzorg


WOERDEN, 20100318 -- In Duitsland heeft Haus Mutter Rosa, een grote Jeugdzorg instelling gekozen voor Regas, een Nederlandse software leverancier op het gebied van procesondersteuning. Ook in Duitsland zijn transformaties in de zorg & welzijnssector aan de orde. De dienstverlening wordt op allerlei manieren verrijkt met nieuwe technologie en vernieuwende uitgangspunten. Dat juist een Nederlandse partij op deze manier toegang krijgt tot de Duitse markt is bijzonder te noemen. De zorgsector bij onze oosterburen kenmerkt zich door dominantie van gevestigde en lokale softwareleveranciers.

De Duitse instelling is onderdeel van Marienhaus GmbH, met ruim 11.000 medewerkers en onderzoekt een nieuwe benadering van jeugdzorg en pedagogiek. De keuze voor het Nederlandse softwareproduct werd bepaald door diens unieke benadering op procesinrichting en optimalisatie; een oplossing waarin de cliënt centraal staat met de processen flexibel inrichtbaar daaromheen.

"Juist de jeugdzorg leent zich voor het inzetten van moderne technologieën." vindt Tom Blok, directeur Regas BV. "De jeugd communiceert veel meer dan wij gewend zijn en op alle mogelijke manieren. Door juist hun eigentijdse, meest gebruikte communicatiemiddelen in te zetten kan men de effectiviteit van een behandeling vergroten. De keuze van Haus Mutter Rosa onderkent gelukkig dat er jeugdinstellingen zijn die de stap durven te zetten."

De toepassing biedt de mogelijkheid om onder andere smsverkeer en internet tot integrale hulpmiddelen van de behandeling te maken. Door herinneringen en tussentijdse contact momenten te genereren met de jongere, wordt niet alleen meer informatie verzameld rondom het succes van de behandeling, maar kunnen behandelingen sneller resultaat geven.

Haus Mutter Rosa is een jeugdzorg en -opvang voor kinderen en jongeren en is één van de instellingen van Marienhaus GmbH. Naast huisvesting worden er ook dagopvang en diverse (pedagogische) therapieën aangeboden.

Regas BV levert al meer dan 12 jaar software voor de zorg & welzijnssector op het gebied van cliënt registratie en interactie. Regas BV is marktleider in de welzijnssector en ontwikkelt samen met wetenschappelijk instituut Almende diverse toepassingen om interactie met de cliënt én tussen alle participanten in het zorgnetwerk te stimuleren.

Regas BV





Ingezonden persbericht