Heropening praktijk Podotherapie in Heerhugowaard


Grootste samenwerkingsverband van podotherapeuten

HEERHUGOWAARD, 20100318 -- Op 1 maart 2010 heeft Hallux Podotherapie haar bestaande praktijk in Heerhugowaard na een intensieve verhuizing in gebruik genomen. De praktijk is tegenwoordigd gevestigd aan de Dudokweg 75 in het Arcade gebouw. In deze praktijk behandelt Jan Verhallen patiënten met voetklachten en ongemakken die voortvloeien uit een verkeerd functioneren van de voeten, zoals enkel-, knie-, heup- en rugklachten.

Jan Verhallen:"De praktijk is almaar drukker geworden en op de andere locatie kregen we ruimte gebrek. Op onze nieuwe lokatie is dat probleem opgelost en zijn we klaar voor de toekomst. Door samen te gaan werken met Hallux Podotherapie kan ik mij nog meer richten op patiënten zorg. Hallux is een franchiseorganisatie met ruim 37 spreekuurlocaties in Nederland en België. Vanuit het hoofdkantoor in Dordrecht is podotherapeut Mano de Kok in 2007 gestart met dit succesvolle concept. Zijn medewerkers maken gebruik van de nieuwste technieken. Daarnaast is de organisatie voortdurend op zoek naar verbeteringen binnen het vakgebied. Hallux streeft naar een optimale zorg voor de patiënt en is één van de koplopers op het gebied van podotherapeutische zorg."

Wanneer podotherapie?
Bij klachten aan voeten en daaraan gerelateerde problemen verwijst een huisarts of specialist een patiënt door naar een podotherapeut. De therapie varieert van het toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals orthesen (teenstukjes), schoen- en zoolcorrecties tot het adviseren van patiënten. Podotherapie is een wettelijk erkend paramedisch beroep. De podotherapeut heeft een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd en werkt alleen op verwijzing van een huisarts of specialist. In de praktijk in Heerhugowaard is er ook een pedicure aanwezig.

Ontwikkelingen
Ons vak ontwikkelt zich enorm snel. De bevolking wordt steeds ouder en de behoefte aan langer mobiel blijven neemt toe. Het aantal orthopedisch schoenmakers neemt af en dat zal een probleem veroorzaken waar we ons nu op aan het voorbereiden zijn. Wij kunnen binnenkort orthopedische schoenen aanmeten, die daarnaast ook goedkoper zijn. Middels computers wordt dit proces vereenvoudigt, waardoor er minder manuren in gaan zitten en zo kosten bespaart worden.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Neem dan contact op met Hallux via het algemene telefoonnummer 0900 - 345 6 543 (lokaal tarief). U kunt ook mailen naar info@halluxpodotherapie.nl.

Hallux podotherapie





Ingezonden persbericht