Naast Hyves en Facebook is er nu ook Clubs.nl: nu al 500.000 leden


GOUDA, 20100318 -- Naast Hyves en Facebook is er nu ook Clubs.nl De site leidde de laatste paar jaar een wat onopvallend bestaan toen het nog onderdeel was van KPN. De nieuwe mensen achter Clubs streven opnieuw naar een actief ledenaantal van 1 miljoen. Nu zijn dat er al 487.000. De nieuwe site draaide al succesvol in Beta maar gaat dit weekend officieel live.

Clubs.nl richt zich op wat de naam al aangeeft: de site biedt onderdak aan duizenden clubs: honden, papegaaien, kaarten maken, duurzaamheid, gezelligheid, photoshoppen, lotgenoten, politiek, muziek, fanclubs, recepten en vakantie. Daarin onderscheidt Clubs zich van platforms als Hyves en Facebook, waarvan de gebruikers vooral bekenden opzoeken.

Clubs is onlangs in een nieuw jasje gestoken. De oorspronkelijke KPN-activiteit wordt nu gerund door Clubs Social Media. Algemeen Directeur Paul Brinkhof: "Met bijna een half miljoen actieve leden mag Clubs zich met recht nog steeds één van de grote social networks noemen. Onze slogan is: Mensen met dezelfde interesses vind je op Clubs!" Dit is ook meteen het verschil met andere sociale netwerken.

Investeerder Luc Maas denkt dat Clubs, Hyves en Facebook elkaar niet in de weg hoeven te zitten. ,,Uit onderzoek blijkt dat Clubs, Hyves en Facebook voor de gebruikers verschillende functies hebben. Wie op Hyves of Facebook zit, laat een krabbeltje achter of deelt een foto of video. De pluspunten van Clubs.nl zijn de mogelijkheden om nieuwe mensen met dezelfde interesses te leren kennen en relevante onderwerpen te volgen en bespreken. Achter elke actieve club zit een gepassioneerde Clupper die vaak uren per week besteedt om het onderwerp up-to-date te houden.'

Uit het onderzoek dat Clubs Social Media liet uitvoeren, blijkt verder dat negen op de tien ondervraagde Cluppers hun netwerk bijna dagelijks bezoeken. Daarmee speelt Clubs.nl een belangrijke rol in hun leven. 88% van de Cluppers geeft namelijk aan dat Clubs belangrijk voor hen is. Zowel Hyves, Facebook als Clubs.nl krijgen een goed rapportcijfer. Bij Hyves zijn vooral de jonge gebruikers zeer tevreden. Clubs heeft vooral veel zeer tevreden volwassen gebruikers.

Clubs Social Media
Clubs.nl bestaat sinds 1999. In 2009 heeft Clubs Social Media B.V. deze activiteit van KPN overgenomen. Aanvankelijk draaide Clubs nog op het KPN platform. Inmiddels is er een nieuw Clubs-platform ontwikkeld dat na de beta-periode, waarin de techniek nog geoptimaliseerd werd, nu officieel gelanceerd wordt. De andere kernactiviteit van Clubs Social Media is de toepassing van Social Networking technieken voor bedrijven en organisaties. Clubs Social Media heeft als businessdoelstelling om de communicatie en relatie van organisaties met hun klanten intensiever en effectiever te maken door hen te begeleiden in het gebruik van social media tools.
Clubs Social Media is gevestigd in Gouda en wordt geleid door directeur/eigenaar Paul Brinkhof en investeerder Luc Maas.