Prevena, het eerste en enige elektrische negatieve-druksysteem voor het behandelen van incisies met complicatierisico

Prevena™, het eerste en enige elektrische negatieve-druksysteem voor het behandelen van incisies met complicatierisico

SAN ANTONIO, Texas (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100318 --

Kinetic Concepts, Inc. (NYSE: KCI) heeft vandaag bekendgemaakt dat het Prevena™ Incision Management System (systeem voor de verzorging van chirurgische wonden), het eerste en enige elektrische negatieve-druksysteem dat speciaal is ontworpen om chirurgisch gesloten incisies te behandelen, in Europa en Canada wordt geïntroduceerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat het Prevena™-systeem het risico op postoperatieve complicaties, zoals infecties, verkleint. Het Prevena™ Incision Management System is nu beschikbaar voor gebruik in ziekenhuizen in heel Europa en Canada. KCI schat dat wereldwijd jaarlijks meer dan drie miljoen chirurgische ingrepen worden uitgevoerd waarbij kan worden geprofiteerd van de behandeling met het Prevena™-systeem. Dit komt neer op een potentiële besparing van meer dan $1 miljard.

Het Prevena™ Incision Management System is ontworpen om een omgeving te creëren die de genezing bevordert door:

  • wondvocht en potentieel infectieus materiaal te verwijderen;
  • te helpen de randen van de incisie bijeen te houden;
  • perfusie te stimuleren;
  • oedeem te verminderen;
  • OK’s en IC’s te beschermen tegen externe infectiebronnen.

“Het Prevena™ Incision Management System is een belangrijk product binnen het bredere platform van negatieve-drukbehandelingen van KCI”, aldus Mike Genau, Global President van KCI, Active Healing SolutionsTM. “Prevena™ is een revolutionaire oplossing voor chirurgische incisies die een risico op postoperatieve complicaties met zich meebrengen. Prevena™ betekent een verdere diversificatie van onze portefeuille “Active Healing Solutions™” en we vinden het fantastisch om een product aan te bieden dat een rol kan spelen in het voorkomen of beperken van chirurgische complicaties.”

Het Prevena™ Incision Management System, dat zo is ontworpen dat het zich naar de contouren van het lichaam van de patiënt voegt en zo helpt de randen van de incisie bijeen te houden, omvat één verband, dat voor de gehele duur van de behandeling wordt gedragen en dat fungeert als barrière tegen externe infectiebronnen. Het Prevena™-systeem is in de Europese Unie en Canada geïndiceerd voor gebruik op schone, gesloten incisies, met het doel de postchirurgische omgeving onder controle te houden. Het product kan de kans op postoperatieve complicaties, zoals infecties die ontstaan op de OK of in de IC, het opengaan van de incisie, hematoom en seroom, verkleinen. Het systeem komt op de vrije markt en is bedoeld voor gebruik bij één patiënt.

Dr. Nanne Kort, orthopedisch chirurg in het Orbis Medisch Centrum, Nederland, heeft het product kort geleden gebruikt bij een patiënt en haar commentaar was: “De incisie was schoon en dicht, precies waarop ik hoopte bij deze comorbide patiënt. Wanneer we de standaardbehandeling hanteren, zie ik meestal vocht rond het incisiegebied, wat de kans op infecties vergroot. Voor ambulante patiënten met een hoog risico in een niet-klinische omgeving is Prevena™ een prima optie, omdat het regelmatig verwisselen van het verband tot secundaire infectie kan leiden. En tot slot kan Prevena™ ertoe bijdragen dat patiënten eerder worden ontslagen dan bij de standaardverzorging, wat de kosten van de zorg kan drukken, een aspect dat mij bijzonder interesseert.”

Kijk voor meer informatie op www.kci1.com.

Over KCI

Kinetic Concepts, Inc. (NYSE:KCI) is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van medische technologie dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen, produceren en verhandelen van innovatieve, technologisch hoogwaardige behandelingen en producten voor de markt voor wondverzorging, weefselherstel en therapeutische ondersteuningssystemen. KCI, dat zijn hoofdkantoor heeft in San Antonio, Texas (VS), is al ruim dertig jaar een succesvol bedrijf met een lange traditie van technologische vernieuwing en een passie voor het wezenlijk verbeteren van de genezingskansen en de kwaliteit van leven van patiënten over de hele wereld.

Het bedrijf heeft 6700 mensen in dienst en verhandelt zijn producten in meer dan 20 landen. Kijk voor meer informatie over KCI en over hoe de producten van het bedrijf de geneeskundige praktijk veranderen, op www.KCI1.com.

Forward-Looking Statements

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) over schattingen van de directie ten aanzien van de omvang van de markt voor chirurgische ingrepen die in aanmerking komen voor het gebruik van Prevena™, over verwachtingen van KCI ten aanzien van de prestaties van dit product en over plannen voor de ontwikkeling en introductie van andere producten in de toekomst. In forward-looking statements kunnen woorden voorkomen zoals “gelooft”, “verwacht”, “voorziet”, “schat”, “raamt,” “beoogt”, “zou”, “probeert”, “toekomst”, het tegenovergestelde van deze woorden of andere termen met een vergelijkbare strekking. Forward-looking statements zijn onderhevig aan risico’s, onzekerheden, veronderstellingen en andere factoren die moeilijk te voorspellen zijn en die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen afwijken van de resultaten die expliciet of impliciet in deze uitspraken worden genoemd. Met name ons vermogen om de verkoop- en winstcijfers van ons product Prevena™ Incision Management System te voorspellen, is onderhevig aan alle risico’s die verbonden zijn met het op de markt brengen van nieuwe producten die zijn gebaseerd op innovatieve technologieën, zoals onvoorziene technische problemen, moeilijkheden bij de productie, het verwerven van acceptatie onder klanten en andere factoren waarop we geen invloed hebben. Bijkomende risico’s en factoren zijn te vinden in de documenten die KCI heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC), waaronder het jaarverslag op Formulier 10-K voor het fiscale jaar eindigend op 31 december 2008 en het kwartaalverslag op Formulier 10-Q voor het kwartaal eindigend in september 2009. Deze verslagen zijn te vinden op de website van de SEC: http://www.sec.gov. KCI wijst elke verplichting af om forward-looking statements bij te werken of te herzien of om enige andere forward-looking statement te doen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Alle hier genoemde handelsmerken zijn eigendom van KCI Licensing, Inc., zijn partners en/of licentiegevers.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Kinetic Concepts, Inc.
Media:
Kevin Belgrade, 210-255-6232
Mobiel: 210-216-1236
kevin.belgrade@kci1.com
of
Investeerders:
Adam Rodriguez, 210-255-6197
Mobiel: 210-861-7969

adam.rodriguez@kci1.com

Ticker_symbol NYSE:KCI
ISIN US49460W2089