Ingezonden persbericht


*UITNODIGING*
We nodigen je uit op de première van OP DE HOGE DOORN (ON RAFTERY'S HILL) van Marina Carr: op 18 maart in 't ARSENAAL in Mechelen.

"Het is gelijk kinderen die in het veld een vreselijk spel spelen voordat de regels uitgevonden waren."

De oude Doornaert heeft zijn boerderij op de heuvel laten verkommeren, en domineert zijn familie met harde hand. De Doornaerts worstelen met een verleden dat niet loslaat. Ze dromen van een toekomst ver weg van deze rottende heuvel. Een toekomst die maar niet wil komen. Misschien er is nu hoop voor de jongste dochter.
Zij staat op trouwen.

De Ierse Marina Carr schreef met 'On Raftery's Hill' een aangrijpend drama over een spiraal van uitzichtloosheid, vol donkere humor die verbergt wat het daglicht niet mag zien. Vlaams toneelauteur Filip Vanluchene vertaalde, speciaal voor het nieuwe ensemble van de Queeste.

Première op 18 maart in 't ARSENAAL in Mechelen.
Daarna tot en met 29 mei 2010 op tournee doorheen Vlaanderen en Nederland.

OP DE HOGE DOORN is een voorstelling van
Marina Carr , Filip Vanluchene (vertaling), Christophe Aussems & Domien Van Der Meiren (regie), Katrien De Ruysscher, Tom Ternest, Lien De Graeve, Bram Van Der Kelen, Ilse de Koe* en Gilles De Schryver (spel), Bert Hornikx (live muziek), Geert Peymen (toneelbeeld), Elif Korkmaz (kostuum), Kishan Singh, Dries Bellinkx (techniek), de Queeste (productie)

*Ilse de Koe vervangt Helena Van den Berge, die om gezondheidsredenen niet langer aan de repetities kon deelnemen.