Ingezonden persbericht


MediqApp met hooikoortsverwachting voor iPhone

Met de start van het hooikoortsseizoen lanceert Mediq Apotheek een MediqApp voor de iPhone. De MediqApp geeft elke dag aan welke pollen actief zijn. In de persoonlijke hooikoortsmeter kunnen mensen iedere dag hooikoortsklachten registreren en of ze hiervoor medicijnen gebruiken. Op basis van deze informatie waarschuwt de MediqApp hoeveel last iemand op een dag kan verwachten. Deze waarschuwing via MediqApp helpt klachten te voorkomen of te verminderen. Aanmelden voor de MediqApp kan gratis bij de Mediq Apotheek.

In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen last van hooikoorts. Veel mensen beginnen pas met het innemen van hooikoortsmedicijnen als er gezondheidsklachten ontstaan. Met de berichtgeving wil Mediq mensen helpen bewust met hun allergie om te gaan en keuzes te maken, bijvoorbeeld om al dan niet medicatie in te nemen, een zonnebril te dragen of zelfs binnen te blijven. Zo kunnen veel ongemakken zoals tranende ogen en niezen worden verminderd of zelfs worden voorkomen. De apotheker en de huisarts kunnen adviseren over het juiste gebruik van medicijnen tegen hooikoorts.

Mediq Apotheek lanceert de applicatie voor de iPhone in navolging van de succesvolle hooikoorts sms-service. Vorig jaar maakte ruim 10.000 klanten gebruik van deze service, waarbij Mediq Apotheek informatie over het weer en pollen in de lucht in een sms verstuurt. Dit jaar kunnen mensen met hooikoortsklachten voor het derde achtereenvolgende jaar zich aanmelden voor de sms-service of voor het eerst kiezen om dezelfde informatie per email op een smartphone te ontvangen of zich aan te melden voor de MediqApp voor de iPhone.

Alleen de MediqApp heeft een persoonlijke hooikoortsmeter. De MediqApp brengt mensen met hooikoorts niet alleen iedere dag op de hoogte van de actuele hooikoortsverwachting, maar via de persoonlijke hooikoortsmeter kunnen gebruikers sneller ontdekken wanneer en voor welke pollen zij het meeste gevoelig zijn. Via de aangegeven klachten op de persoonlijke hooikoortsmeter wordt de hooikoortsverwachting van de MediqApp gepersonaliseerd.

Noot voor de redactie/