Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 maart 2010

Laatste buurtoverleggen

In april worden de laatste buurtoverleggen van stadsdeel De Baarsjes gehouden. Bewoners en ondernemers kunnen nog één keer op deze manier in gesprek met bestuurders en ambtenaren van De Baarsjes. Na 1 mei gaat De Baarsjes op in stadsdeel West. Het is nog niet precies bekend hoe het overleg met bewoners en ondernemers in stadsdeel West vorm gaat krijgen.

Tijdens de laatste buurtoverleggen is informatie over het nieuwe stadsdeel West het belangrijkste thema. Waar kunt u terecht voor de verschillende diensten van het nieuwe stadsdeel? Hoe gaan de buurten heten en hoe blijft de aandacht voor de buurten bestaan? Wat zijn de mogelijkheden voor bewoners om vragen, klachten of verzoeken kwijt te kunnen? En hoe kun je als bewoner in contact komen met het dagelijks bestuur?

De buurtoverleggen zijn gepland op de volgende dagen, van 19.30 tot 21.00 uur:

Maandag 19 april Postjesbuurt met portefeuillehouder Ab Cherribi

Woensdag 21 april J. Maijen- en Mercatorbuurt met portefeuillehouder Coos Hoebe

Woensdag 21 april Chassébuurt met portefeuillehouder Ab Cherribi

Maandag 19 april Does-, Tromp- en Geuzenbuurt met stadsdeelvoorzitter Godfried Lambriex

Tweede bijeenkomst met de nieuwe raad van West

Op woensdag 24 maart presenteert informateur Maarten Voster de resultaten van de informatieronde die hij gehouden heeft langs de zes gekozen partijen van stadsdeel West.

Welke partijen kunnen samen verder, wie hebben genoeg gemeenschappelijke speerpunten en waar zitten de onoverkomelijke verschillen? Iedereen is welkom om te vernemen hoever het staat met de vorming van een nieuw bestuur in West. Er is (beperkte) mogelijkheid om te reageren op de uitkomsten van de informatieronde. Woensdag 24 maart 20.00 uur, raadzaal stadsdeel De Baarsjes

Kunstwedstrijd voor Baarsjeskinderen

Wil jij jouw eigen kunstwerk wekenlang door de buurt zien rijden? Dat kan! Maak een mooie tekening, schilderij of collage en lever het in op school. Als jij een van de prijswinnaars bent komt jouw kunstwerk supermegagroot op een wagen van Afvalservice West te hangen, of op een van de veegwagens van De Baarsjes.

Het project 'Mijn-Juni-Kunstmaand' is bedacht en georganiseerd door kunstenares Nina Rave, die het vorig jaar ook al deed. Het was toen een groot succes; de vuilnismannen en straatvegers wilden vaak geen afstand doen van de mooie kunstwerken op hun wagens. Ook werden de vrolijke kunstwagens zeer gewaardeerd door bewoners, ouders en natuurlijk de kinderen zelf.

Hoe doe je mee? Maak een tekening, schilderij of collage op liggend A4 formaat.

Het thema is fantasie (fantasiebeest, fantasiewereld, een fantastische droom etc.). Vermeld op de achterkant van je werk je naam, je leeftijd, de naam van je school

en eventueel een titel. Je kunt je kunstwerk inleveren op school, of bij atelier PSN4,

Witte de Withstraat 148 huis. De laatste inleverdatum voor de wedstrijd is vrijdag 23 april. Er zijn zes eerste prijzen: je werk op de nieuwe witte wagens van Afvalservice West. En er zijn acht tweede prijzen: je werk op de veegwagens van stadsdeel De Baarsjes!

Zestig werken worden tentoongesteld in de etalages van de bibliotheek op het Mercatorplein tijdens Juni Kunstmaand 2010. Begin juni worden de winnaars van de kunstwedstrijd feestelijk bekend gemaakt tijdens het grote evenement van Juni Kunstmaand.

Informatie: Nina Rave, 06 - 2662 2615, ninarave@planet.nl.

Aanlegpaaltjes voor boten aan de Admiralengracht (oneven zijde) Het stadsdeel plaatst vanaf 17 maart aanlegpaaltjes voor boten aan de oneven zijde van de Admiralengracht. Het is de bedoeling dat eigenaars hun boten daaraan vastmaken en niet meer aan bomen. Bootjes die niet aan een paaltje zijn vastgezet kunnen worden weggehaald door de Dienst Binnenwaterbeheer. De buurt ondervindt geen hinder van het plaatsen van deze paaltjes. Eind maart moeten alle paaltjes er staan.

Ook langs de Postjeskade zijn paaltjes geplaatst, waaraan eigenaren hun boten vast kunnen maken.

Portefeuillehouder: Coos Hoebe

Meer informatie: Wim de Graaf, 06 1237 9510

Bewonersinitiatieven

Contactmiddagen voor visueel gehandicapten

Op zaterdag 20 maart is er weer een contactbijeenkomst voor visueel gehandicapten in Nieuw Vredenburgh. Naast een gezellige middag wordt er ook voorlichting gegeven door uitnodigende sprekers over aanpassingen en hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. De bijeenkomsten worden iedere maand gehouden en vinden plaats in Nieuw Vredenburgh aan de Postjesweg 125. U bent welkom vanaf 10.30 uur.

Wereldmuziek in een wereldwijk

De Portugese vereniging APA organiseert op zaterdag 20 maart een Braziliaans Concert. In het clubgebouw van de APA aan de Willem Schoutenstraat 1 kan vanaf 20.30 uur heerlijk worden gedanst en gegeten.

Gratis Yogales voor kinderen in BuurtEntree Mercatorplein

Op vrijdag 7 april start Kelly Kerssens met het geven van yogalessen aan kinderen van 8-12 jaar in BuurtEntree Mercatorplein van 14.00 - 15.30 uur. Kelly is gediplomeerd kinderyogadocente.

De kinderyogalessen zijn speels en spontaan van opzet. Uitgangspunt voor de lessen zijn sprookjesachtige verhalen. De verhalen worden met verschillende technieken ondersteund, zoals yogahoudingen, massage- en meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen en teken- en visualisatieoefeningen.

Schaken in Buurtentree Mercatorplein

Elke maandag van 16.00 - 18.00 uur een potje schaken in de Buurtentree op het Mercatorplein. Samen met de schaakschool Zeeburg van stichting Bouya organiseert de Buurtentree schaak- en denkspelletjes voor kinderen en volwassenen. Ouders kunnen zich als vrijwilliger opgeven voor de lessen.

Zonnebloem organiseert contactdagen

Ouderen, zieken en gehandicapten die dreigen te vereenzamen kunnen in 2010 naar contactmiddagen van de Zonnebloem. In de tuinzaal van Nieuw Vredenburgh aan de Postjesweg 125 worden gezellige middagen van 14.00 - 16.00 uur georganiseerd met verschillende artiesten en een bingo. De eerste dag is op dinsdag 23 maart. Dit jaar worden drie middagen georganiseerd en aan het einde van het jaar een kerstmiddag.

Agenda

REVERIE 2010 expositie Brighart
(www.baarsjes.amsterdam.nl/­kunst_vrije_tijd/­agenda_0?EvtIdt=23933)

3 maart 2010 tot 27 maart 2010

Thomas Schmall - Schilderijen, tekeningen en schetsen (www.baarsjes.amsterdam.nl/­kunst_vrije_tijd/­agenda_0?EvtIdt=23934)

7 maart 2010 tot 7 april 2010

Continental Riddim Multi Fusion Style The Move 2 Empowerment: Lanceert 'Move to Improve' Talentontwikkeling in de Baarsjes (www.baarsjes.amsterdam.nl/­kunst_vrije_tijd/­agenda_0?EvtIdt=24168)

12 maart 2010 tot 9 juli 2010

Inloopavond Belastingdienst & KvK
(www.baarsjes.amsterdam.nl/­kunst_vrije_tijd/­agenda_0?EvtIdt=24154)

25 maart 2010 - aanvang 19:30

DVD vertoning Mattheus Passie 2009
(www.baarsjes.amsterdam.nl/­kunst_vrije_tijd/­agenda_0?EvtIdt=24052)

2 april 2010 - aanvang 20:00

Workshop Argentijnse tango
(www.baarsjes.amsterdam.nl/­kunst_vrije_tijd/­agenda_0?EvtIdt=24225)

3 april 2010 tot 5 juni 2010

Portretmaand in De Stoker
(www.baarsjes.amsterdam.nl/­kunst_vrije_tijd/­agenda_0?EvtIdt=24096)

5 april 2010 tot 5 mei 2010