Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

047_2010

Prijsuitreiking Dag van de Leerplicht 18 maart 2010

Sittard-Geleen, 18 maart 2010 - 'School is vet en cool, want je leert er een heleboel!'Dit is de slogan waarmee groep 8 van basisschool De Leeuwerik in Sittard de wedstrijd heeft gewonnen. Deze wedstrijd werd in het kader van de dag van de leerplicht door het Regionaal Bureau Leerplicht Westelijke Mijnstreek (RBL) uitgeschreven.

Leerlingen werden door middel van een wedstrijd uitgenodigd om een slogan te bedenken over het thema leerplicht. Wethouder Berry van Rijswijk (onderwijs), leerplichtambtenaar Mina Ziani en stagiaire Jolien Hoogenboom van het RBL bezochten op 18 maart 2010 groep 8 van basisschool De Leeuwerik. De wethouder onderstreepte het belang van onderwijs en het behalen van een diploma. 'Alle jongeren en kinderen hebben het recht zich te ontwikkelen en daarmee een diploma te behalen. Dit zorgt voor betere kansen op de arbeidsmarkt en voor een betere toekomst van onze jeugd'. Juist, school is vet en cool, want je leert er een heleboel!

De dag van de leerplicht vond dit jaar plaats op 18 maart 2010. Het doel van deze dag is leerlingen, scholen en ouders bewust te maken van het nut van de leerplicht. Het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OC&W) stimuleert dan ook jaarlijks scholen en gemeenten om acties te organiseren rondom leerplicht. Dit jaar was het thema School? Bekijk `t...eenss anders!




Gemeente Sittard-Geleen