Ingezonden persbericht


Nijmegen, 18 maart 2010

-persbericht-

Verslaglegging Go Short elke dag online

Gisteravond is tweede editie Go Short - International Short Film Festival Nijmegen officieel geopend door Ger Bouma (hoofd filmprojecten Film Fonds). Vier dagen lang vertoont Go Short ruim 200 korte films in diverse programma's. Elke dag wordt er verslag gedaan van het festival met korte festivalflitsen en Go Short Reports.

Elke dag zal Go Short nieuwe video-items met gebeurtenissen van de desbetreffende dag plaatsen. Op dit unieke festival worden de hele week meer dan 200 korte films vertoond, zijn er lezingen, workshops, feesten en zal er een award show plaatsvinden Zo wordt er in de items bijvoorbeeld vastgelegd hoe de celebs over de rode loper paraderen. Dit zullen onder andere onze ambassadeurs Waldemar Torenstra, Isolde Hallensleben en Danyael Sugawara zijn. Verder worden er elke dag publieksinterviews vastgelegd, waar het publiek wordt een korte interpretatie levert van een zojuist vertoonde film.. Na de publieksopening van gisteravond heeft het publiek de Nederlandse film 'Val dood' nagespeeld. Het resultaat hiervan is te bekijken op de website van Go Short. Het festivalkanaal waar de nieuwe items continu verschijjnen is makkelijk te embedden op blogs en websites. Zo kan Go Short overal op de voet gevolgd worden.

Go Short vertoont ieder jaar de beste korte films uit heel Europa en is daarmee uniek in Nederland. Niet alleen in filmzalen, maar ook in kunstcentra, de openbare ruimte en online worden meer dan 200 korte fictiefilms, animatiefilms, documentaires en experimentele films vertoond. Go Short huisvest bovendien een internationale campus voor filmstudenten en organiseert filmfeesten, debatten, lezingen en een scholierenprogramma. Het gehele programma is te vinden op de festivalwebsite www.goshort.nl en kaarten zijn te reserveren via de kassa van LUX.

Noot aan de redactie /