Ministerie van Defensie

Burundesen opgeleid tot monteur (video)

18 maart 2010, 22.01 uur

Foto: Militaire monteurs uit Burundi leren de technische kant van hun nieuwe vrachtwagens.

Het Burundese leger is vanaf vandaag 4 militaire monteurs rijker. Nederlandse militairen leidden hen de afgelopen maand op om reparaties te kunnen verrichten aan 31 vrachtwagens, die Nederland aan het Afghaanse land doneert.

De Burundese deelnemers hadden al een hoog kennisniveau op technisch gebied waardoor het onderricht door de instructeurs en via de tolken soepel verliep. De instructeurs van het Opleidings- en Trainingscentrum Logistiek in Soesterberg bestempelen het opleidingsproject dan ook als een positieve ervaring.

Rijopleiding

Om de 4- en 10-tonners te kunnen besturen, verzorgt het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden (OTCRij) aansluitend een rijopleiding voor de Burundesen.

Burundesen sleutelen aan Defensievrachtwagens
* Download deze video
* Uitgeschreven tekst
...

Nederlandse steun

De donatie van de vrachtauto's en de bijbehorende uitrustingspakketten en (rij)opleiding vormt een van de Nederlandse projecten om de Burundese overheid en de ontwikkeling van haar veiligheidssector te ondersteunen.

De Nederlandse bijdrage richt zich voornamelijk op de professionalisering van het Burundese leger en de politie. In totaal lopen hiervoor 13 verschillende projecten.