Gemeente Beek


NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland

NL DOET Op 19 en 20 maart 2010 maken tienduizenden Nederlanders samen het verschil. Heel Nederland toont zich dan van zijn beste kant en steekt vrijwillig de handen uit de mouwen. Individueel of in groepsverband: met de buren, met de klas of school, maar ook clubs, verenigingen, teams, vrijwilligersorganisaties, gemeenten en bedrijven doen mee met

NL DOET.

Â

NL DOET (voorheen Make A Difference Day) wordt in 2010 voor de vijfde keer georganiseerd. NL DOET zet de spotlights twee dagen op vrijwillige inzet. Daarmee krijgt vrijwilligerswerk de aandacht die het verdient. Op 20 en 21 maart 2009 kwamen naar schatting vijftigduizend mensen in actie voor sociale organisaties tijdens NL DOET. Zij klaarden ruim 1.500 klussen, zoals het verven van een clubhuis, het uitmesten van hokken in een asiel of het organiseren van een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis.

Â

Meld uw klus aan!

NL DOET vindt vooral lokaal plaats. Kan het buurthuis een likje verf gebruiken? Ligt het park al tijden vol met hondenpoep? Wilt u een sportdag met de hele buurt houden? Moet er in een natuurgebied nodig worden gesnoeid? Of organiseert u liever een super gezellige dag voor de bewoners van het zorgcentrum?

NL DOET is een mooie aanleiding om binnen uw vereniging, school of buurt klussen aan te pakken waar u tot op heden niet aan toe bent gekomen.

Heeft u vrijwilligersklussen liggen? Of kunt u wat extra hulp gebruiken? Meld uw klus dan aan bij Partners in Welzijn (PIW). PIW zal uw klus dan via de website www.nldoet.nl publiceren. Mensen kunnen zich vervolgens via de website www.nldoet.nl of via PIW inschrijven voor uw opgegeven klus!

Â

U kunt uw klus aanmelden bij Maarten Wehrens van PIW (mwehrens@piw.nl). Vermeld duidelijk dat het gaat om NL DOET 2010 in Beek. Geef aan hoeveel mensen u zoekt en wat uw plannen zijn. Zorg bovendien voor een leuke omschrijving! Hierdoor is de kans groter dat uw klus opvalt bij de vrijwilligers die op zoek zijn naar een interessante klus!

Â

Meedoen als vrijwilliger
Ook de gemeente Beek doet op 19 en 20 maart mee aan NL DOET 2010! Het College van Burgemeester en Wethouders neemt het voortouw en nodigt u uit om mee te helpen. Zij willen als vrijwilliger aan de slag bij diverse klussen in de gemeente Beek. Wilt u meedoen als vrijwilliger dan kunt u voor meer informatie terecht bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk, telefoonnummer 046 â 428 80 60. Of stel uw vraag via vrijwilligerswerk@piw.nl.