Gemeente Drechterland

12-1-2010
Vrijwilligersdag

Drechterland Doet mee met NL doet op 19 maart 2010

Op vrijdag 19 maart 2010 gaan de medewerkers en het gemeentebestuur meedoen aan de landelijke dag voor vrijwilligers: NL DOET. Dit betekent dat zij deze dag zich belangeloos inzetten voor een maatschappelijk doel in de gemeente. De verwachting is dat er vanuit de gemeente ongeveer honderd personen een dag de handen uit de mouwen gaan steken.

Werkplekken
Hierbij hebben wij uw hulp nodig! Om al deze mensen te kunnen plaatsen, hebben wij werkplekken nodig. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het voorlezen aan een groep kinderen of ouderen, het opknappen van een gemeenschapsruimte, het schoffelen van een tuin, enzovoort. Een klus voor twee personen is denkbaar, maar ook een klus voor tien personen kunt u aanmelden.

Klus aanmelden voor 30 januari
Uiteraard hopen wij op veel aanmeldingen, zodat onze medewerkers u op 19 maart kunnen helpen. Wij nodigen u van harte uit om uw klus aan te melden voor 30 januari 2010 op www.vrijwilligerscentrale.info.

Na 1 februari gaat de Vrijwilligerscentrale in overleg met de gemeente de vrijwilligers inplannen, zodat u ook op tijd weet op hoeveel personen u kunt rekenen. Wij verwachten van u dat u zorg draagt voor een kop koffie of thee, desgewenst een eenvoudige lunch en natuurlijk de bij de klus behorende materialen en hulpmiddelen.

Meer informatie
NL DOET wordt landelijk georganiseerd door het Oranje Fonds en MOVISIE. Kijk op www.nldoet.nl en op www.vrijwilligerscentrale.info voor meer informatie. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u op dinsdag of donderdag contact opnemen met mevrouw S. Brozius, afdeling Welzijn. T: 0228-352 227 of E: s.brozius@drechterland.nl

NL Doet

NL Doet logo