Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse doet mee aan NL DOET

15 januari 2010

NL DOET

In maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats. Onder de naam NL DOET gaan veel gemeenten, organisaties en bedrijven aan de slag met vrijwilligersprojecten.

Ook Spijkenisse doet weer mee aan NL DOET, dat voorheen Make a Difference Day heette. NL DOET valt dit jaar op 19 en 20 maart 2010. NL DOET wordt landelijk ondersteund door het Oranje Fonds in samenwerking met MOVISIE.

Spijkenisse is ook actief tijdens NL DOET
Vorig jaar deden vele scholieren, collegeleden en gemeenteraadsleden, bewoners en woningcorporaties mee aan projecten in de hele stad. Ze realiseerden klussen voor bewoners, bij scholen, bij de Zorgboerderij, de Zuidwester, de kinderboerderij en de Serreburgh. De Vrijwilligerscentrale van de gemeente Spijkenisse is het aanspreekpunt voor de organisatie rondom NL DOET.

Meld uw klussen nu aan!
Sociale organisaties kunnen hun klussen aanmelden op de website van NL DOET. Bingo spelen met ouderen, een opknapbeurt van een clubhuis, een uitje voor bewoners of bestaande vrijwilligers, de moestuin zomerklaar maken, voor alle klussen is plek. Lokale partijen helpen om al deze klussen te koppelen aan groepen collega's, vrienden, sportteams of klasgenoten.

Meld uw klus(sen) alvast aan ook al is nog niet alles rond. Alleen als u uw klus aanmeldt ontvangt u automatisch een promotiepakket waarmee u uw kluslocatie kunt aankleden en de klussers verblijdt.

Deelnemende bedrijven aanmelden
Bedrijven die meedoen aan NL DOET melden zich niet aan via de klussendatabase, maar sturen een mail naar nldoetinbedrijf@movisie.nl. U wordt dan vermeld op de website en ontvangt een gratis promotiepakket. Ook intermediairs kunnen via dat adres deelnemende bedrijven aanmelden. Op de website van NL DOET kunt u onder "bedrijven " leuke voorbeelden en een overzicht van de deelnemende bedrijven vinden.

500 euro voor uw klus!
Het Oranje Fonds stelt maximaal EUR 500 beschikbaar voor organisaties die op 19 of 20 maart 2010 een klus organiseren. Dit bedrag kan bijvoorbeeld ingezet worden als bijdrage aan materialen, vervoer, eten en drinken of entreegeld. Voorwaarde is wel dat er tenminste 5 mensen komen klussen. Op de website kunt u het aanvraagformulier downloaden.

Begin februari 2010 start de landelijke radio- en tv-campagne en hangen in het hele land posters. Zorg dat dan al uw klussen op de website van NL DOET staan, zodat klussers ze snel kunnen vinden.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale Spijkenisse en op de website NL DOET.

Externe links


* NL DOET [Let op! De website www.nldoet.nl opent in een nieuw venster.]

Interne links


* Adres- en telefoongegevens Vrijwilligerscentrale Spijkenisse