Gemeente Stadskanaal

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2010 vindt NL DOET plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET was voorheen bekend als Make a Difference Day. De actie richt zich vooral op groepen die een dag(deel) vrijwilliger willen zijn, bijvoorbeeld schoolklassen, een straat of buurt, familie, bedrijven, kerken, sportclubs, verenigingen, politieke partijen. Het college van burgemeester en wethouders doet ook mee. NL DOET is de gelegenheid om als groep een leuke dag te hebben en je tegelijkertijd in te zetten voor een maatschappelijk doel.

Organiseer ook vrijwilligersklus

Vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen nodigen wij van harte uit om een vrijwilligersklus te organiseren. Letterlijk de handen uit de mouwen, een ontmoetingsactiviteit, een inzamelingsactie voor een goed doel of bijvoorbeeld een excursiemiddag voor kinderen met een handicap. De Open Dag van de Zorg op zaterdag 20 maart is ook gekoppeld aan NL DOET.

Wijken, buurten en dorpen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de Landelijke Opschoondag op 20 maart. Een goede gelegenheid om een zwerfvuilactie te organiseren of de speeltuin een schoonmaakbeurt te geven. Maar ook een tuinhulpactie, een verwendag voor ouderen of een open activiteitendag in het buurtcentrum zijn leuke vrijwilligersklussen in en voor uw buurt.

Extra handjes én 500 euro per klus

Het Oranje Fonds stelt EUR 500,00 per klus beschikbaar voor alle organisaties die een klus aanbieden op de website van NL DOET. Dit bedrag kan worden besteed aan materialen of uitstapjes. Begin februari start de landelijke radio- en tv-campagne. Hierin worden groepen opgeroepen om deel te nemen. Zorg er dus voor dat u voor februari uw klussen op de landelijke website I www.nldoet.nl aanmeldt, zodat deze zichtbaar zijn voor geïnteresseerde klussers.

Aanmelden

Op de website I www.nldoet.nl/stadskanaal kunt u zich aanmelden voor alle vrijwilligersklussen die in de gemeente Stadskanaal tijdens NL DOET plaats vinden. Op de website vindt u ook meer informatie en het aanvraagformulier van het Oranje Fonds.

Vrijwilligersavond

Voorafgaand aan NL DOET vindt op donderdagavond 18 maart de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats. Dit keer in d'Ekkelkamp in Onstwedde.

In Stadskanaal wordt NL DOET gecoördineerd door het VIP! Stadskanaal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het VIP!, T (0599) 655
001, E vip.stadskanaal@welstad.nl.

* 18 januari 2010